Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ministryně Válková navštívila Kajínka. Prý se polepšil a neuteče!

Ministryně spravedlnosti Válková se vydala za doživotně odsouzeným vězněm Jiřím Kajínkem
Ministryně spravedlnosti Válková se vydala za doživotně odsouzeným vězněm Jiřím Kajínkem  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
25. března 2014
09:29

Ministryně spravedlnosti Helena Válková se vydala na vězeňskou inspekci - podívat se, jak se po převozu do věznice s mírnější ostrahou daří doživotně odsouzenému Jiřímu Kajínkovi. Řekl jí prý, že se polepšil a dal jí prý slovo, že neuteče.

Nejznámější český vězeň Jiří Kajínek byl v únoru převezen do věznice s mírnější ostrahou - do severočeských Rýnovic. Na cele je opět sám, přesto se ale zde dostane více mezi ostatní vězně. A může ve vězení poprvé i začít pracovat. "Měla jsem zájem se potkat s panem Kajínkem, abych se informovala, jak vypadá výkon jeho trestu po převozu z věznice na Mírově," vysvětlila Právu ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO).

Kajínek jí prý slíbil, že tentokrát neuteče

V minulosti se přitom spekulovalo o obnovení Kajínkova případu, pro Válkovou to však není priorita. Přesto Kajínkovi něco slíbila: "Řekla jsem mu, že se na jeho spis podívám," uvedla Babišova ministryně. Vězeň ji prý na oplátku tvrdil, že již nemá "zaječí úmysly", polepšil se a nechystá se nikam utíkat. "Osobně jsem z toho měla dobrý pocit, myslím, že to myslel vážně," dodala Válková k nedělní návštěvě Kajínka.

Odsouzený vrah Kajínek se přitom pokusil z vězení utéct několikrát - z vazební věznice v Českých Budějovicích, z Valdic i Mírova. Rýnovice jsou přitom spolu s Horním Slavkovem jediné dva české ústavy s mírnější ostrahou, kam mohou být umístěni doživotně odsouzení vězni.

komentator ( 25. března 2014 14:00 )

Myslíš že zavraždění pouhých 350 tisíc obyvatel Protektorátu Bohmen und Mahren je málo?!? Že Hitlera, oddíly SS a gestapo je zapotřebí pokárat, že ty represe v Protektorátě odflákli?

ernstthal ( 25. března 2014 13:21 )

350 000 občanů Československa.V Čechách a na Moravě okolo 60 000 civilistů.Proti Varšavě,Stalingradu,Srbsku.....

komentator ( 25. března 2014 13:19 )

Myslím, že na skandálních výrocích té drzé Válkové bagatelizující řádění Němčourů za Protektorátu Bohmen und Mahren není nic divného. Válkové otec vstoupil po obsazení Česka Germány před válkou do protektorátní policie!! A sama Válková vstoupila do komunistické strany Československa po okupaci Československa ruskou armádou v r.1968! Holt Válková a její rodina byly vždy velmi vstřícní k těm mocným! Za války to byli Germáni. A po potlačení pražského jara ruskými tanky Válková vstoupila ke komoušům a sloužila k bývalému režimu! Není ministryně Válková, která je za hnutí ANO ve vládě "ryzí charakter"?

komentator ( 25. března 2014 13:05 )

Již se ta přihlouplá ministryně spravedlnosti Válková za hnutí ANO ( nebo spíše za Babišovu politickou sektu ANO?) omluvila za své naprosto skandální výroky, že život v Protektorátu Čechy a Morava (okupace Česka)byla svým způsobem selanka?!? V civilizovaných zemích by se polovzdělaná baba blábolící nesmysly ve stylu drzé a prolhané Válkové (Hnutí ANO je povedená sbírka prolhaných vejlupků a exotů!!) musela za své nehorázné výroky bagatelizující zločiny fašistického Německa omluvit a okamžitě podat demisi!! Copak Válková a vedení hnutí ANO neví, že za protektorátu zahynulo přes 350 tisíc odpůrců fašistického režimu v Čechách i na Moravě, že i v Čechách bylo několik velkých koncentrační táborů, že Hitler chtěl zlikvidovat český národ!! Jelikož ta profláklá Válková se za své skandální výroky neomluvila a nehodlá podat demisi, je nutné aby Zeman a Sobotka Válkovou z vlády na hodinu vyrazili!!!

tarot666 ( 25. března 2014 11:36 )

pan prezident Havel byl hlavně opilec,gauner,a posluhovač komunistů

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa