Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Ministr Chovanec o infekci: Dostal jsem vysoké teploty a zimnici!

Milan Chovanec podstoupil dvě operace břicha, dostal po nich infekci!
Milan Chovanec podstoupil dvě operace břicha, dostal po nich infekci!  (Autor: Blesk - Zbyněk Schnapka, archiv)
Autor: simao - 
20. března 2014
09:40

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) dál leží v nemocnici! Dostává nitrožilně silná antibiotika a lékaři bojují s infekcí zlatého stafylokoka, kterou chytil po plastické operaci břicha. A to patrně přímo v nemocnici! Chovanec zákrok podstoupil poté, co radikálně zhubl - celých 75 kilo. A nyní popsal, jak se cítí a co prodělal.

Milan Chovanec má za sebou měsíce se značkou "rychle a zběsile". Prozradil tajnou schůzku pučistů u Zemana, dostal se do Sobotkovy vlády jako ministr vnitra, odrážel kritiku za svá rychlostudia na právech v Plzni, ale také se rozhodl jít na operaci. Na zákrok kvůli svému radikálnímu zhubnutí, kdy za rok díky dietě a cvičení shodil 75 kilo.

Operace se však neobešla bez komplikací. Chovanec po ní opět skončil v nemocnici - s infekcí! "Dostal jsem vysoké teploty v kombinaci se zimnicí a velkou únavou. V plzeňské nemocnici následně zjistili, že mám stafylokokovou infekci, pravděpodobně získanou právě tam v průběhu léčby," řekl MF Dnes bývalý plzeňský hejtman Chovanec, který dlouhá léta platil za nejtěžšího českého vrcholného politika.

Jeho váha se v minulosti pohybovala až kolem 180 kilogramů. "V pase mám o 60 centimetrů méně, a i když usilovně cvičím, kůži zpevnit nejde," říkal před první operací. Nebyl prý nijak šťastný, že na ni musí. A na operační sál ho prý nehnaly kosmetické, ale zdravotní důvody. Musel však podstoupit i druhou operaci, to když krátce po prvním zákroku zkolaboval a krvácel do břicha.

Potížím však nebyl konec. Infekci, která v nemocnicích není unikátem, se ale lékařům patrně podařilo zastavit. "Dostávám nitrožilně silná antibiotika. Cítím se výrazně lépe, takže jsem schopen z lůžka zvládat základní pracovní agendu. Ale nepřepínám se," dodal ministr. Pocit, že by něco vyloženě zanedbal, nemá. Svou situaci prý detailně konzultoval s lékaři, když chodil na převazy. A nyní doufá, že se brzy dostane z nemocnice domů.

mirunkas ( 20. března 2014 20:30 )

Furt nemocnej.At ho vymeni,blbecka ufnukanyho, prece musi makat a ne si furt valet sunky ve spitale.Od te doby,co je ministrem,tak jen marodi a to je na prd.

majojo ( 20. března 2014 18:59 )

A rýmička se nepřidala? Jdi do pihele, fňukno! 

anka ( 20. března 2014 18:53 )

co myslite tim mundurem? pyzama pacientu? - tak to ja kdybych musela do nemocnice tak bych chtela teda vlastni pyzamo - pacient by si mel mit moznost vybrat...

anka ( 20. března 2014 18:48 )

 nic neni v zivote zadarmo, jestli nekdo chce zhubnout pro zdravi ci krasu tak na tom musi pracovat...

tenzmrtodvedle ( 20. března 2014 17:17 )

Babis jim teda pekne zacal utahovat opasky. Tenhle vepr uz mu zhubnul skoro 150 kilo...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa