Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zákaz alkoholu pro nadlidi? Blesk přistihl Mládkova asistenta: Kupoval láhev pálenky

Autor: Eva Pospíšilová, haja - 
19. března 2014
07:07

A pak že nadlidi budou na suchu! Ve Sněmovně sice platí zákaz nalévání alkoholu, jenže... Blesk včera přistihl asistenta poslance a ministra Mládka Jana Babora (65), když si kupoval lahvinku pálenky.

Bývalý poslanec Babor měl na uchu telefon a něco řešil. Přesto už zkoumavým pohledem prohlížel lahve s alkoholem vystavené v trafice v přízemí Sněmovny. Na půdě dolní komory už přitom platil zákaz nalévání a mnozí poslanci v jednacím sále pitím mléka či koly demonstrovali, jak moc to s prohibicí myslí vážně.

Já nic, já…

„Chtěl bych něco do kanceláře,“ špitl směrem k prodavačce Babor. Z rozmanitého sortimentu si vybral půllitrovku čtyřicetiprocentní Moravské meruňky za 179 korun. „Ano, koupil jsem si flašku, ale nerozlévám ji,“ reagoval na dotaz Blesku k nákupu Babor a cpal flašku do aktovky. A vytasil se s náhlým alibi. „Lahev mám až na doma,“ Prodavačka zákaz neporušila, ten se vztahuje jen na zdejší restaurace. Její trafika je tak jedinou legální oázou pro sněmovní zpiťary.

Babišova slezina

Kromě Babora se ale poslanci k trafi ce moc nehrnuli. „Je to v podstatě stejné, jako když si mohli dát skleničku v restauraci a lahve kupovali jen jako příležitostné dárky,“ svěřila se prodavačka. A co na nepití v dolní komoře říká hnutí ANO, které suché nařízení iniciovalo? „Je normální, že na pracovišti se nepije. Mně navíc před třiceti lety vyoperovali slezinu a když si dám skleničku, hned mi to jde do hlavy,“ prohlásil šéf a ministr financí Andrej Babiš (59).

Vydrží abstinovat?

Ani noha. Tak jednoduše by se dal popsat stav obsazenosti restaurací a kaváren kolem Malostranského náměstí během včerejšího zasedání Sněmovny. K nějakému tomu panáčku poslance zatím místní hospůdky nezlákaly. Možná je to tím, že zatímco ve Sněmovně kupují alkohol za pořizovací ceny (panák Metaxy za 25 Kč), tady by museli platit jako normální smrtelníci…

abyss ( 19. března 2014 15:40 )

dzery ( 19. března 2014 08:54 )

andreslawicky ( 19. března 2014 08:18 )

Tak u socanů je to celkem jedno

zabibol ( 19. března 2014 08:07 )

Ožralí poslanci, to je špatné. Ale poslanec komunista to skutečná katastrofa pro každou zem.

jsemtady ( 19. března 2014 08:05 )

Když už mají mozky vymytý, tak ať je mají i vypitý!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa