Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bělobrádek srazil při nehodě souseda Vladimíra: Oběť ztratila řeč!

Autor: Jan Exner, Jitka Pecharová - 
20. března 2014
08:59

Oběť nehody, kterou způsobil minulé pondělí vicepremiér Pavel Bělobrádek (37, KDU-ČSL), se po schůzce s politikem uzavřela před světem. Vladimír M. (59) se také „zázračně“ uzdravil a užívá si nadstandardních policejních metod.

Bělobrádek po bouračce řekl, že svou oběť vyhledá, aby se omluvil, případně odškodnil. Patrně si porozuměli, ostatně mají podobné koníčky – zatímco ministr je myslivec, Vladimír M. je funkcionář Rybářského svazu. Po schůzce Vladimír M., který má důvod být na politika za jeho nesoustředěnost hodně naštvaný, zavřel pusu na zámek a změnil hodnocení důsledků nehody. Ve čtvrtek nejprve líčil, že je „dobitý“. Včera už se uzdravil: „Jsem v pořádku. Cítím se normálně,“ řekl Blesku.

Koncem minulého týden také tvrdil, že informace o nehodě, jak je zná veřejnost, byly „překroucené“. Včera už to však upřesňovat nechtěl.

Na slovo skoupý je i vicepremiér. „Dohodli jsme se, že nebudeme podrobnosti zveřejňovat,“ uvedl. Odmítl sdělit i to, jestli muže za bolest nějak odškodnil.

Policie šetří míru Bělobrádkovy viny. Pokud by se potvrdil přečin ublížení na zdraví z nedbalosti, mohlo by mu hrozit, že přijde o řidičák a rok svobody. Pokud se muži dohodli, může z toho vicepremiér vyjít jen s pokutou.

Jak došlo k nehodě

Bouralo se v Náchodě, kde Bělobrádek bydlí. Ten ve své octavii vyjížděl z vedlejší silnice, přičemž přehlídnul Vladimíra M., který jel na mopedu po hlavní. „Vůbec jsem ho neviděl. Jen jsem zaznamenal náraz a pak přilbu, která letěla přes auto,“ popisoval den poté lidovecký politik. Postiženého záchranka odvezla do nemocnice k ošetření, hospitalizaci však odmítl.

Výslech v dodávce

Verzi pondělní nehody od Vladimíra M. si policisté přijeli poslechnout ve čtvrtek. Muž vypovídal v policejní dodávce, což je obvyklé na místě nehody bezprostředně po ní. Policejní vůz stál asi sto metrů od domu, kde Vladimír M. bydlí. Pak ho dodávka dovezla až ke vchodu …

jebulin ( 24. května 2016 09:41 )

Lidé s touto chorobou by neměli řídit motorová vozidla. Zavinil dopravní nehodu a nic. Hold Bělobrádek!

rynger ( 12. září 2014 23:39 )

Je věrohodnej jak ten jeho parťák Sobotka poctivec )) Myslim toho co nebere ůplatky.

rynger ( 12. září 2014 23:32 )

Že jo) Řezník k tomu Mvdr. (Veterinář) a šéfuje církevní stranu alias jsme tady pořád ať vládne kdokoliv. Já nevim něco tu je špatně

rynger ( 12. září 2014 23:26 )

Církevní korunky zašustili, tohle odškodňování je trochu lámání práva. Bohatej se vykoupí chydák jde do basy. Právo má paltit stejně pro všecky.

abzk ( 21. března 2014 12:15 )

Jeho diagnóza- roztroušená skleróza diagnostikovaná před sedmnácti lety-léky můžou průběh zpomalit, ne zastavit. Jím popisované aktuální potíže - ztráta rovnováhy, špatná koordinace, zrakové problémy, dočasná nehybnost prstů, ztráta citu. Vedlejší účinky antidepresiv - i u těch s nejméně vedlejšími účinky dochází k nevolnostem, ospalosti, únavě, ztrátě pozornosti případně naopak k nervozitě až agresivitě. A pak ty jeho nehody kdy šlo jenom o plechy - jejich četnost je tak vysoká, že to jasně ukazuje na jeho problémy se zvládáním řízení auta.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa