Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Exministr Němec a jeho trafika: Vymáhá pokuty za jízdy načerno v MHD!

Exministr spravedlnosti Němec si údajně obstaral "luxusní ryto" už během své vládní anabáze.
Exministr spravedlnosti Němec si údajně obstaral "luxusní ryto" už během své vládní anabáze.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: lvi - 
18. března 2014
22:18

Po někdejší neúspěšné vládní anabázi není v životě exministra spravedlnosti Pavla Němce ani památky. Má totiž nyní mnohem lukrativnější job. Vymáhá pohledávky cestujících MHD!

Nebylo by na tom ani vlastně nic divného, Němec má vlastní advokátní praxi a nějak se přeci živit musí. Tak proč ne zrovna tak jednoduchým způsobem? Vtip je v tom, že zmíněný flek si exministr pojistil už během svého vládního angažmá.

Tehdy totiž podle MfD aktivně zasáhl ve prospěch vymahačského byznysu, jehož součástí byla jím vlastněná firma ČSAD Ingsped Praha.

Karlovarský dopravní podnik s touto společností uzavřel v roce 2005 smlouvu a za cenu tehdejšího jízdného (10 korun) jí postupoval vymáhání pokut ve výši 1000 korun.

Náhody se dějí

Aby se náhody nepletly, respektive jich bylo tak akorát, počkal Němec rok, aby si jako končící ministr spravedlnosti změnil vyhlášku o výši odměn advokátů za vyhrané soudní spory týkající se bagatelních pohledávek. Kvůli zmíněné novele mohli soudy přiznávat advokátům za každý vyhraný spor o neuhrazené jízdné částku 6 000 korun navíc.

To však Paven Němec odmítá. Jeho firma prý "v drtivé většině" žádné poplatky navíc neúčtovala. "Dokonce i většinu žalob podává bez zastoupení advokátem, takže dlužník platí navíc pouze poplatek zaplacený soudu," uvedl Němec v odpovědi pro MfD. "Pouze v komplikovanějších případech jsou využívány advokátní služby." To, že jako ministr rozhodoval o výši odměny pro advokáta, nechal bez komentáře.

salto ( 19. března 2014 14:42 )

Holt ódeesák, tak co chcete

salto ( 19. března 2014 14:24 )

Holt ódeesák, tak co chcete

sars ( 19. března 2014 13:28 )

 To je ten Nemec co pustil Katarskeho pedofila! to muselo byt za balik.Tak si uzij odmenu.....

jirkabr ( 19. března 2014 09:04 )

Jako bávalý ministr bych se musel stydět dělat tak banální až triviální stále se opakující práci. Profesně se zřejmě víc nenaučil, na víc zřejmě nemá!!!

kkkastr ( 19. března 2014 06:19 )

To je ta demokracie. Někdo ho zvolil a on si nyní svobodně dělá co chce a nic se mu nestane

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa