Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fond prezidenta republiky: Podnikatel DRSný Zemanovi přispívá po korunách!

Autor: vr - 
11. března 2014
22:08

Svůj prezidentský fond, ve kterém je nyní 1,18 milionu korun, založil Miloš Zeman (69), aby umořil státní dluh. Český sžíravý humor, který on koneckonců sdílí, si na něho ale přišel! Podnikatel Pavel Drs mu totiž posílá po necelé dvoukoruně denně!

Na schůzce dárců z řad občanů na Pražském hradě to zjistil Blesk.cz, když na Drse poukázal sám Zeman. „Zvláště upozorňuji na dárce, který dává do mého fondu korunu denně. Oceňuji to jako dobrou recesi, ale pro jistotu jsme zařídili, aby čtyřkorunový poplatek za příjem na účtě nám banka nebude účtovat,“ zasmál se prezident, který sám posílá 60 tisíc korun měsíčně.

Trochu se ale zmýlil. Nejprve totiž Drs posílal po koruně, pak to ale zvážil a začal posílat 1,50 Kč denně a teď už je to dle oficiálního webu fondu 1,99 Kč. „Rozhodl jsem se do fondu přispívat jednu korunu denně. Pokud by to udělal každý, za rok je to 3,5 miliardy,“ odůvodnil své minimalistické řešení před časem pro Lidové noviny. 

Co na Drsovu recesi ostatní pravidelní přispěvatelé? „On je tady jediný takový, já přispívám tisícovkou měsíčně, protože panu prezidentovi věřím,“ řekla Blesku.cz důchodkyně Ludmila Holadová. Síťový specialista Jan Mašek, který také tisícovkou, pak odmítl, že by od Drse šlo o zlý vtip. „Nebyl to zlý úmysl, nic negativního,“ řekl nám. Zeman měl prý i z jeho příspěvku radost.

itartas ( 13. března 2014 15:16 )

namo..že by mohla následovat třeba paní Havlová? Tak to jo....

bizon_pepa ( 12. března 2014 15:23 )

Havlovibych vinu nedával. Měl nějaké ideály, okolí ho semlelo. V podstatě i díky těm komunistům. A ti za to opravdu můžou.

e.44 ( 12. března 2014 12:03 )

Nutno ještě dodat, že tak prudký skokový nárůst státního dluhu (zvednutí dluhu převzatého na dvojnásobek), jaký předvedla Zemanova vláda ještě před oposmlouvou, se nikomu jinému nepoved.

e.44 ( 12. března 2014 11:57 )

e.44 ( 12. března 2014 11:56 )

Na jedné straně směšně přispívá na směšné konto a to jenom aby se mohl chlubit směšným plněním směšného slibu, na straně druhé rozhazuje desítky milionů úplně zbytečně a zprostředkovaně umožňuje vyhazovat zbytečně miliardy ze státních peněz

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa