Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Babiš po dovolené: Osmahnutý jako pečené kuřátko představil Kobru

Babiš po návratu z dovolené představil tým Kobra
Babiš po návratu z dovolené představil tým Kobra  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, šim, poe - 
7. března 2014
13:24

Konec prázdnin, jde se makat. Andrej Babiš se vrátil z dovolené, kterou si zpestřil slovní přestřelkou s premiérem Sobotkou ohledně údajného pronikání kmotrů do Hnutí ANO, a dnes novinářům představil speciální tým Kobra, který si došlápne na finanční podvody.

Protože si Sněmovna vyhlásila po vyslovení důvěry vládě „jarní prázdniny“ až do poloviny března, vyjeli na dovolenou i předsedové dvou nejsilnějších stran, premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a šéf Hnutí ANO Andrej Babiš.

Kde se Babiš rekreoval? Podle informací Blesku i s rodinou vyjel na hory. „Byli jsme ve Francouzských Alpách,“ potvrdil Blesk.cz Babiš. Je vidět, že horské sluníčko udělalo své, protože Babišova tvář je opálená jako dozlatova upečené kuřátko.

Miliardář a majitel Agrofertu začátkem roku překvapil vousy, které však neměly na jeho tváři dlouhého trvání. Podle fotografií z 2. března, kdy se Babiš účastnil zasedání Bezpečnostní Rady státu, která se sešla, aby projednala dění na Ukrajině, je patrné, že se ke svému „volantu“ kolem úst tu a tam vrací.

Při dnešním vystoupení s ministrem vnitra Milanem Chovancem, kdy média informovali o plánu zřídit centrální registr účtů kvůli potírání daňové kriminality, byl však už opět hladce oholen.

Ministři plánují vytvořit asi třicetičlenný tým Kobra, který se bude zabývat vyšetřováním daňových podvodů nad 150 milionů korun. Tým by měli tvořit odborníci z obou rezortů.

„Pro nás je důležité přinést co nejvíce peněz do rozpočtu. V tomhle případě nejde o lepší výběr daní, ale o to zabránit v činnosti organizovaným skupinám, které se obsluhují na účet státu karuselovými obchody,“ řekl na tiskové konferenci Babiš a uvedl, že podle studií, které má Babiš k dispozici, může tuzemská ekonomika ročně přijít kvůli podvodníkům až o 100 miliard korun tím.

jen123 ( 7. března 2014 14:04 )

Tým Kobra, to zní jako když si malí kluci hrají na vojáčky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa