Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

ANO by vyhrálo volby! Na Babiše však vytáhli 5. svazek StB s agentem Burešem

Andrej Babiš tvrdí, že s Stb nikdy vědomě nespolupracoval. Hájil se proti tomu i u slovenského soudu
Andrej Babiš tvrdí, že s Stb nikdy vědomě nespolupracoval. Hájil se proti tomu i u slovenského soudu  (Autor: Ladislav Křivan)
Autor: simao, ČTK - 
5. března 2014
14:18

Podle průzkumu agentury ppm factum by volby v současnosti vyhrálo hnutí ANO. Nijak přesvědčivě, ale přece. Sesadilo by tak z trůnu Sobotkovu ČSSD. Šéf hnutí Andrej Babiš však nemá příliš důvodů k radosti. Chmury mu do tváře patrně vhání kauza údajné spolupráce s StB. Slovenští historici tvrdí, že mají již 5. svazek, kde Babiš figuruje jako agent Bureš.

Volby do Poslanecké sněmovny by nyní vyhrálo hnutí ANO se ziskem 19,7% hlasů, o procento méně by získala ČSSD. S takovými údaji přichází agentura ppm factum, která zveřejnila závěry svého nejnovějšího průzkumu.

ANO přeskočilo ČSSD

Do Sněmovny by se dostalo stejných sedm stran, jaké v ní nyní zasedají. Tedy nejen vládní strany, ale i opoziční TOP 09 a ODS, komunisté i Okamurův Úsvit. Fialova ODS přitom podle průzkumu stále nedokázala zastavit historický propad v preferencích a dál ztrácí přívržence...

Průzkum se uskutečnil od 20. do 28. února. Pro ANO jde o dobré zprávy, lidé straně stále i přes vládní působení věří. Výraznější vliv na výsledek tak patrně nemá kauza šéfa ANO Andreje Babiše.

Babišse na Slovensku nadále soudí, že je neoprávněně veden na seznamu spolupracovníků StB. Historici ze slovenského Ústavu paměti národa však nyní zveřejnili přes deník Sme již 5. spis, ve kterém Babiš údajně figuruje jako agent Bureš.

Kauza spolupráce s StB: Na mušce Turek

Tentokrát jde o složku, která se zabývá podezřením z korupce pracovníka firmy Petrimex Richarda Szabóa, na kterého měl podle Slováků český podnikatel donášet StB. Babiš však vědomou spolupráci nadále odmítá.

Video  Babiš o spolupráci s STB  - Ladislav Křivan (30. ledna 2014)
Video se připravuje ...

Na Babišova kolegu Szabóa, který je od roku 1991 po smrti, byl veden spis pod krycím jménem "Turek". A to kvůli obchodu firmy Petrimex s tureckou firmou Ekron, který měl Szabó na starosti. Jenže firma Ekron krachla a Petrimexu vznikla škoda 56 milionů československých korun, upozorňují novinky.cz. StB tak pojala podezření, že šlo o předem domluvený komplot.

lennne ( 24. května 2014 09:59 )

Me to vadi.....a to ze opakujes urazku, kterou vypustil do hlav lidi Havel a onited si mysli, ze jsou na urovni a vzdelani jak jim to do hlav lije Kcharl je smutny. 

alenam ( 6. března 2014 18:10 )

alenam ( 6. března 2014 18:10 )

Tak o bonzáka už jsem nezakopla skoro čtvrt století ale za komančů bylo bonzování přímo národní sport A dřív to bylo tak že do ciziny se třeba ze sportovců nedostali ti nejlepší, dostali se tam ti co předem podepsali s StB spolupráci a nebylo to tak jenom u sportovců. Jestli Babiš někomu konkrétnímu ublížil se už asi těžko dozvíme ale jedno je jisté, Babiš je lhář a hajzl schopný kvůli vlastnímu prospěchu čehokoli.

alenam ( 6. března 2014 18:01 )

To jako že marmat je buz*ík a ještě k tomu TOPák? Nebo cos chtěl tím žvástem říct?

alenam ( 6. března 2014 17:57 )

jo, jo, je to tak, psala jsem to podobně sama na jiné diskuzi, Babiš je tou nejhorší liškou jakou jsme si mohli do kurníku (sněmovny) nasadit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa