Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Největší HATEmani Česka: Šéf Prahy Hudeček propadl. Hašek a Zimola nejoblíbenější!

Autor: simao - 
20. února 2014
13:55

Když se Miloš Zeman procházel tento týden po Jihočeském kraji, doprovázel ho nejoblíbenější český hejtman - Jiří Zimola. Na druhém místě přitom v aktuálním žebříčku skončil další pučista z ČSSD Michal Hašek, zatímco poslední místo obsadil mladý pražský primátor Hudeček (TOP 09)! To i ten komunistický politruk Šlajs z Plzně je o něco málo oblíbenější. A to přitom proti němu lidé protestují.

Jihočeský hejtman Jiří Zimola a jihomoravský Michal Hašek mohli právě sedět ve vládě. Jenže svou politickou kariéru si značně pošramotili pučem proti šéfovi ČSSD a současnému premiérovi Sobotkovi. Přesto oba nadále drží dvě funkce - hejtmanskou a poslaneckou. A navíc jsou podle agentury SANEP ve svých krajích oblíbení! Ba co víc, řadí se mezi vůbec nejoblíbenější hejtmany u nás.

Nejoblíbenější? Prý pučisté Zimola a Hašek 

"Nejlépe hodnoceným představitelem územně samosprávných celků - krajů, mezi něž patří i hl. město Praha, se stal stejně jako v listopadu i v únorovém šetření společnosti SANEP hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola, který získal 52,2% kladných hlasů obyvatel Jihočeského kraje," uvedla ve agentura SANEP.

Hlavní pučista Michal Hašek však s 52,1% zaostával jen o chlup. Na člověka, kterému mnozí vyčítají očividné lhaní kolem schůzky s prezidentem Zemanem v Lánech, až překvapivě dobrá bilance. Spolu se Zimolou je pak jediným hejtmanem, který získal nadpoloviční podporu obyvatelů svých krajů.

Třetí Bubeníček, co si pozval velvyslance z KLDR

Na třetím místě skončil komunistický hejtman Oldřich Bubeníček (49,4%), který vede Ústecký kraj. A který loni tajně přivítal soudruhy z KLDR... "Je to stejné, jako návštěva velvyslance z Rakouska," bránil se na idnes.cz Bubeníček poté, co se návštěva ze Severní Koreje provalila. Prý se bavili o povodních a cestovním ruchu, nikoli o komunistických lágrech a perzekucích režimu diktátora Kim Čong-una... Čtvrtou pozici pak obhájil nejvyšší představitel Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj, 48,6%), pátý skončil Rathův nástupce v čele Středočeského kraje Josef Řihák (ČSSD, 44,2%).

Výsledky únorového průzkumu agentury SANEP: Oblíbenost českých hejtmanů Výsledky únorového průzkumu agentury SANEP: Oblíbenost českých hejtmanů | Agentura SANEP

Bývalý komunista Šlajs: Důstojník z dob totality

Naopak vůbec nejmenší popularitě se podle žebříčku SANEP za únor 2014 dostalo dvojici z Plzně a Prahy - Václavu Šlajsovi (ČSSD, 20,7%) a Tomáši Hudečkovi (TOP 09, 18,2%).

Šlajs nastoupil do čela Plzeňského kraje po Milanu Chovancovi, který lánskou schůzku pučistů se Zemanem prozradil. A stal se ministrem vnitra. Přesto, že měl kdysi problémy kvůli svému rychlostudiu na plzeňských právech... Také Šlajs je ale kontroverzní postavou plzeňské scény. Před revolucí byl členem KSČ, vystudoval Vysokou politickou školu ÚV KSČ a působil jako důstojník v Československé lidové armádě.

V Plzni ho označovali za politruka, tedy politického komisaře, zástupce velitele útvaru, který dohlížel na vojáky i jejich politické smýšlení. On to odmítal. "V minulosti jsem prošel určitým vývojem a nyní už 25 let pracuji pro demokratickou společnost, jsem dvacet let členem sociální demokracie, zastával jsem v ní významné funkce, 15 let jsem veřejně činný… můj život je čistý – nikdy jsem nikomu neublížil," tvrdil v ČT Šlajs. Za minulého režimu měl prý problém s ortodoxními komunisty, se kterými nesouhlasil. Nyní po něm jdou ortodoxní antikomunisté, tvrdí. Jako po symbolu totalitní éry...

Největší HATEman Česka: Hudeček chce vládnout Praze dál!

To šéf Prahy Tomáš Hudeček má problémů více. Třeba Bémovo dědictví - obří tunel Blanku. Z pozice nejhůře hodnoceného hejtmana se od loňského listopadu nedokázal zvednout. Naopak. Jeho obliba klesla o dalších 3,4%. Strany tak již hledají nového primátora. ANO by rádo do této funkce vrátilo Jana Kasla, Hudeček však chce za Topku kandidovat znovu. Na svou obranu zdůraznil třeba úspory v oblasti IT a přebytkový rozpočet pro tento rok. Dočká se podpory alespoň ve Schwarzenbergově straně?

japos22 ( 20. února 2014 18:52 )

K problematice nemám informace, jen jednu poznámku - lépe když rozdají, než když rozkradou - nakradené peníze na účtech v cizích bankách jsou největší zátěží a brzdou naší ekonomiky - jinak by ty peníze skončili ve spotřebě a soukromém podnikání

ivoadler ( 20. února 2014 18:00 )

Už dříve jsem upozornil, opět lze doložit a mám to i na svém blogu, že po problému s instalací vlády čeká Sobotku problém hejtmani - poslanci. Dokonce jsem o tom Sobotkovi napsal. Našim politickým supermanům se nechce vyklidit pozice. Vždyť je to tak krásné, mít jak moc zákonodárnou (parlament), tak výkonnou (hejtman). Teď se ukáže, jak je Sobotka silný v kramflecích. Že jsou Zimola a Hašek nejpopulárnější, se nedivím. Oba totiž ovládají umění korumpovat veřejnost. Hašek i Zimola nejvíc rozdávají, ne-li jako jediní, státní peníze na podporu organizací důchodců a tak si je kupují.

nmlk ( 20. února 2014 17:29 )

O volbách naslibovali Hašek a Zimola, jak se vzdají jedné z funkcí a teď dělají všechno proto, aby si ta koryta udrželi, to je nechutné, jak dělají z lidí blb.ce!!!! Navíc Zimola je tupý.

vizard ( 20. února 2014 16:52 )

Hašek a Zimola nemají vůbec, co v politice dělat!!!! Líní, ulhaní a jenom brát, hrabat hamižně z veřejných peněz, ani jeden, by se normálně prací, neuživili. Oba podlézají nechutným způsobem Zemanovi a čekají, za to odměny v podobě dobře placených koryt. Hnus, hanba ... pryč s nimi!!!!!!!!!!!!!! Patolízalově nechutní, pro koryto všechno!!!!! Jenom se nechat zvát na rauty, ze svého si nic neplatit a brát minimálně dva platy a k tomu ještě posty v dozorčích radách státních firem. Hnus. Banda líná, podvodná!!!

hyundaista ( 20. února 2014 15:44 )

Podrazák a lhář Šašek jm hejtman,ten co má víc placených funkcí jak kalkulačka že patří k nejoblíbenějším ? Lžidoktor ze slovače ? Žasnu ! Ale co si volíte,TO máte

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa