Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Schwarzenberg je kazišuk: Proč si to Ransdorf myslí? Kvůli ramlici?

Miloslav Ransdorf se pustil do Karla Schwarzenberga: Je to prý kazišuk!
Miloslav Ransdorf se pustil do Karla Schwarzenberga: Je to prý kazišuk!  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao - 
14. února 2014
09:50

Karel Schwarzenberg je známý tím, že se kolem něj "motají" mladé dívky. Naposledy jeho mladá milenka Jana Vopěnková, který podle knížete rozhodně není nějaká ramlice. Proč si ale komunistický europoslanec myslí, že je Schwarzenberg kazišuk?

Když se po boku Karla Schwarzenberga loni objevila na předávání cen Zlatý slavík mladá, teprve pětadvacetiletá Jana Vopěnková, bylo z toho pořádné haló. Knížeti se však vůbec nelíbila přezdívka, kterou Janička dostala - ramlice. "Oslovovat takhle nevybíravým způsobem mladou holku, kolik jí je, třiadvacet? Pětadvacet? To považuju za moc," durdil se šéf TOP 09. Bude se podobně rozčilovat i po kritice od europoslance Miloslava Ransdorfa? Ten totiž knížete označil za kazišuka! Proč?

Havlista Schwarzenberg: Škodil exportu, myslí si Ransdorf

Nemá to nic společného se Schwarzenbergovou vitalitou, či mladou společnicí. Jde o obchod. A export. "Z hlediska ekonomických zájmů České republiky fungoval Schwarzenberg jako, promiňte, kazišuk," zhodnotil prý Ransdorf na setkání s novináři v Bruselu svérázně působení Schwarzenberga v čele ministerstva zahraničí, uvedl server lidovky.cz.

Není to poprvé, co Ransdorf Schwarzenberga kritizuje. Na podzim se nechal slyšet, že je knížeti měřeno trochu jiným metrem, než ostatním. "Co jiným neprojde, Schwarzenbergovi projde. Když mluví tak, že není jasno, co chce říci, pak roztomile žbrblá... Když spí, což se třeba po lécích může stát každému, sám to vím, u něho to byl a je projev znechucení z prázdných tlachů politiků," psal Ransdorf v komentáři pro Parlamentní listy.

Teď se však pustil do kritiky Schwarzenbergovy "havlovské" diplomacie. Humanistický přístup a přílišné ohledy na lidská práva? To prý českému exportu rozhodně neprospívalo. Randosrf přidal i jeden konkrétní příklad: "České zbrojovky pomohly vládě na Srí Lance vyhrát občanskou válku. A Česká republika za tuhle pomoc měla dostat stavbu rafinérie. Ta věc padla, protože Schwarzenberg předložil v Ženevě návrh rezoluce proti Srí Lance. Takže jsme rafinérii samozřejmě nedostali..."

Pragmatik Zeman: Investice a obchod především

To Schwarzenbergův pokořitel z prezidentské volby Miloš Zeman je jiného ražení - obchod a možnosti pro investice především. Nezastává příliš názory, že se s kontroverzními představiteli kontroverzních zemí nemluví, obchod a lidská práva nemíchá.

Dokázal to i při návštěvě Soči, kde jednal třeba s čínským prezidentem. "Máme 640 tisíc nezaměstnaných, přitom náš objem obchodních vztahů s Čínou je větší než součet našeho obchodu s Ruskem a Spojenými státy. Chceme-li vytvořit nové pracovní příležitosti, tak právě Čína je obrovský trh," vysvětloval Zeman v ČT svůj vztah ke komunistické Číně. Známé jsou i jeho snahy sejít se třeba s nenáviděným ukrajinským prezidentem Janukovyčem, či hlavou Uzbekistánu Karimovem. Společnou řeč však se Zemanem bude chtít najít Schwarzenbergův nástupce na postu ministra Lubomír Zaorálek (ČSSD). A nečeká ho snadný úkol.

prochaskanamoste ( 12. dubna 2017 11:14 )

Ostuda a to měl být náš prezident! Jenže téhle sortě se promíjí, bez pardonu, všechno. Že prďolovi není hanba. Budiž k naší spokojenosti, že máme za prezidenta "jen Zemana" a ne knížátko. Ramlice I.dáma? Ivanka je slušná a vzdělaná, tak občané dobře rozhodli.

irmma ( 21. března 2014 13:50 )

Pochybuji, že kníže čte. Tiše, pst, kníže spí. Dokonce i když ho ve svém projevu v PS kritizoval Zeman. Když se celá PS smála, až se poslanci za břicha popadali, tak to Kárla probudilo, ale byl celej dezorientovanej. To, co nám dělali komunisti,to se nedá ale srovnat s tím,co nám předvedli naši zákonodárci se svýma kmotrama dnes. Dílo dokonáno. Naprostá devastace země, myšlení lidí, zničené školství, zdravotnictví, sociální jistoty.Možná v 70tých letech nebyly banány, ale také nebyli bezdomovci.Jo a tenkrát i kurvy pracovaly a odevzdávaly daně, třeba jako uklízečky.Dnes umí daně vybrat pouze od postižených, studentů a důchodců.

irmma ( 21. března 2014 13:31 )

Pane Jane Nepomuku Karle Schwarzenbergu, už jste se v naší republice znemožnil dost.Třeba to nebude vadit aristokracii ve Švýcarsku nebo v Rakousku. Na plese ve Vídni by vystoupení vaší nové přítelkyně bylo oživením, třeba místo předtančení.V dnešní době je vidět,jak směšné jsou všechny tituly, když se člověk chová jako .... !Ve wikipedii se píše : Aristokracie je forma vlády, kde je moc v rukou elity, skupiny urozených občanů. Tím se liší jednak od monarchie jako vlády jediného panovníka, i od demokracie jako vlády všech svobodných občanů. Zvrhlou formou aristokracie je oligarchie, vláda skupiny bohatých, kteří se žádnou jinou předností nevyznačují.Dnes je privilegovaná vrstva:lidé bez mozku,zásad,vzdělání, jenom moc a prachy.

irmma ( 21. března 2014 13:02 )

Blbej jsi ty. Jak to píše Drakulina, tak to prostě bylo.Jenže tenkrát banány voněly, mandarinky byly sladké a salámů sice nebylo tolik druhů, ale všechno vonělo a dalo se to jíst.Teď,když koupím šunku, tak jím bakelit, vajíčka smrdí po chemii, z mléka se nedá udělat tvaroh ale hořká srágora a brambory nám prodávají krmné, které byly jenom pro prasata. No a tak bych mohla jmenovat třeba na celou stránku. Roste nezdravá generace, která bude mít problémy s kůží, se zažíváním a ještě k tomu bude pokřivená, neboť hodnoty, které tady byly, likvidují naši politici svým nemorálním životem,tupostí,hrabivostí,sprostotou, rozkrádačkama. Za kterým politikem zůstalo nějaké chvályhodné dílo, co udělal pro blaho tohoto národa? Budu blejt Velebnosti

japos22 ( 14. února 2014 20:56 )

Vydím že jsi dobrý hospodář , když budeš jen utrácet, tak ti zbudou jen oči pro pláč

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa