Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Manželé Nečasovi si založili živnosti: On detektiv, ona společnice!?

Autor: Eva Pospíšilová, mokk - 
13. února 2014
05:00

Ona se může živit jako společnice, on jako detektiv. O kom je řeč? O expremiérovi Petru Nečasovi (49) a jeho ženě Janě Nagyové-Nečasové (49). Oba jsou totiž živnostníci.

Čím se po odchodu z politiky živí Petr Nečas? Z čeho platí první ženě Radce zhruba 60  tisíc měsíčně hypotéky a alimentů na dvě dcery? Blesk nyní zjistil, že si hodlá vydělávat coby soukromý podnikatel.

U rodičů

V živnostenském rejstříku se totiž 5. února  objevilo nové oprávnění na jméno Petr Nečas. Není tu ovšem uvedena adresa  domu v Modřanech, kde expremiér zaléval Janě Nagyové túje. Expremiér hodlá podnikat v domě svých rodičů v Uherském Hradišti-Mařaticích.

Na Nečase zatím prasklo, že pracuje pro miliardáře Pavla Sehnala jako mediální poradce. Chtěl také učit na vysoké škole. Teď díky oprávnění může vyzkoušet i další profese. Jako obory činnosti si totiž nechal zapsat třeba zprostředkování obchodu a služeb, či činnost informačních a zpravodajských kanceláří…

Osobní služby

To Jana Nečasová-Nagyová, s níž měl jako vrcholný politik milenecký poměr, už podniká déle.  Ve  svém „živnosťáku“ z roku 1999 má jako jeden z oborů činnosti uvedeno Poskytování služeb osobního charakteru a pro osobní hygienu, což se dá volně rozklíčovat jako obor, v němž se může realizovat od seznamování, přes společnici až po ženu pečující o vzhled. To vše by ale mělo být bez poskytování služeb směřujících bezprostředně k uspokojování sexuálních potřeb…

K čemu konkrétně Nečas tyto obory využije, se ale Blesk nedozvěděl. Expremiér na dotazy nereagoval.

ONA může dělat…

*Poradkyni
*Sekretářku
*Mediální zástupkyni
*Seznamovací agentku
*Společnici
*Provozovatelku WC

…nemůže dělat:

*Průvodkyni
*Nabízet služby směřující bezprostředně k uspokojování sexuálních potřeb

ON může dělat…

*Uměleckého agenta
*Detektiva (z otevřených zdrojů)
*Poradce
*Mediálního zástupce
*Učitele
*Vědecký výzkumník

…nemůže dělat:

*Psychologa
*Vývojáře zbraní

Můžou poslanci kšeftovat s mandátem?

Petr Nečas nyní  čelí obvinění  z podplácení v takzvané kauze trafik pro 3 exposlance ODS. Hrozí mu až šest let.

Expremiér a bývalý předseda ODS považuje obvinění za odvetu proti němu za podané trestní oznámení a za tvrdou kritiku postupu ÚOOZ. ODS jej zase označuje za pokus o kriminalizaci politiky. Žalobci olomouckého Vrchního státního zastupitelství ale tvrdí, že je to věcí celospolečenského významu. „Jde o zodpovězení otázky, zda a nakolik je přípustné, aby rozhodování poslanců mohlo být ovlivňováno slibem či poskytnutím osobních výhod,“ uvedli. Kauza souvisí s projednáváním daňového balíčku v září roku 2012. Trojice poslanců ODS (Tluchoř, Šnajdr a Fuksa) se podle žalobců vzdala mandátu, čímž umožnila schválení zákona. Nádavkem za to měli získat posty ve firmách se státní účastí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa