Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman otevřel v Soči Český dům: Dovolte mi být vaším maskotem!

Autor: shp - 
8. února 2014
11:28

Prezident Miloš Zeman otevřel v ruské Soči Český dům, který poslouží jako zázemí pro všechny naše sportovce, kteří se účastní zimní olympiády. Zemana doprovodila první dáma Ivana, oba byli v dobré náladě a na všechny strany se usmívali. V hledáčku hlavy státu pak uvízly lyže, od kterých nemohla oči odtrhnout.

Zeman do Českého domu dorazil o holi, o kterou se opírá kvůli zranění kolene. To ho ale o dobrou náladu nepřipravilo. „Musím poděkovat za pozvání a uvědomuji si, že sám svojí přítomností tady neovlivním vaše sportovní výkony,“ prohlásil Zeman.

Při svém následovném proslovu si neodpustil typické žertování. „Dovolte mi, abych byl čímsi, jako vaším maskotem. Každé sportovní družstvo si s sebou nosí maskota, který je poněkud nemotorný, kolébá se, někdy dokonce zavrávorá, jak jsme viděli na zahájení olympijských her, ale na druhé straně přináší možná svému družstvu štěstí, nebo si to alespoň jeho členové myslí,“ řekl na slavnostním otevření.

Video Zeman v Soči - redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

Otevření Českého domu se zúčastnil i kardinál Duka, který ocenil přítomnost Zemana. „Zájem a přítomnost hlavy státu dodá vždy více síly a odvahy než maskot,“ řekl kardinál, který bude v neděli v Soči vést bohoslužbu. Pro štěstí předal zástupcům české výpravy tři medailony svatého Michaela archanděla, patrona Ruska.

xxyy ( 10. února 2014 02:31 )

Se za ty prachy vycajchnovali, jo? Tenké stěny, padající světla, špatné připojení k internetu, sprchám chybí zástěny, v pokojích chybí závěsy, z vodovodních kohoutků teče žlutá voda nevhodná i na omytí obličeje, dveře od toalet z lepenky, recepce bez podlahy, na chodníkách kanály bez víka a tráva barvou obarvená na zeleno. Tak to je vážně paráda, že do takovýho šlendriánu nacpali tolik peněz, jako ještě nikdo před nima

xxyy ( 10. února 2014 02:20 )

To jim měl ten barák vykropit dezinfekcí vzhledem k tomu že jim tam pořád teče závadná voda

namoroman ( 8. února 2014 21:42 )

Vždycky!!!

annakarenina ( 8. února 2014 21:01 )

Myslis?

namoroman ( 8. února 2014 20:25 )

Zelené banány dozrají Arkaďjevno

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa