Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Těžká dřina nadlidí: Páteční směna? 97 minut a padla!

V Poslanecké sněmovně bylo rušno. Ale pouhých 97 minut. Pak zasedání skončilo
V Poslanecké sněmovně bylo rušno. Ale pouhých 97 minut. Pak zasedání skončilo  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, ČTK)
Autor: simao - 
7. února 2014
15:54

Pátek je malý víkend. A do toho navíc začátek olympiády v Soči... Důvodů, proč se dnes v práci nepředřít, je více. Řekli si patrně poslanci a ve Sněmovně dnes strávili 97 minut. Poté si poslanecké kluby ODS a TOP 09 vymohly přestávku na své jednání do konce dnešního programu, a tak se nadlidé již v lavicích nesešli. Podobné průtahy se však vůbec nelíbí šéfovi klubu poslanců ANO Faltýnkovi. Chce s nimi skoncovat!

10:00 začátek jednání, 11:37 konec. Pouhých sedmadevadesát minut dnes strávili poslanci ve sněmovních lavicích, jak upozornila MF Dnes. Kvůli tomu, že si "konstruktivní opozice" TOP 09 a ODS řekla o přestávku na jednání poslaneckých klubů. Není to poprvé, kdy opoziční strany tímto požadavkem protáhly projednávání ve sněmovně.

Tentokrát šlo o návrh KSČM na zrušení lustračních zákonů, se kterým opozice nesouhlasí. Poslanci by se ke kontroverzní předloze komunistů měli vrátit v úterý. S úplným zrušením lustrací přitom nesouhlasí ani KDU-ČSL. Ta dokonce dnes pohrozila svým koaličním partnerům ČSSD a ANO, že odejde z vlády, pokud návrh KSČM projde do dalšího čtení a nebude odmítnuta hned v úvodním kole projednávání.

ANO se naštvalo: Tohle je taškařice!

Jenže k hlasování se poslanci vůbec nedostali. Kvůli vyhlášené přestávce. A tak za své desetitisícové platy pracovali takhle při pátku jen něco málo přes 1,5 hodiny. "Mně to připadá fakt jako taškařice. Je potřeba to změnit. Když je nějaký plán práce, tak by se měl dodržet a ne obstruovat umělými přestávkami, které nic neřeší," zlobil se však šéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek na serveru idnes.cz. Podle něj by se ve Sněmovně mělo hlasovat o tom, zda poslanecký klub přestávku dostane, nebo ne.

ODS a TOP 09 si přitom pauzy vybírají v poslední době ve zvlášť "vhodných" momentech. Třeba když se jednalo o vydání pražského exprimátora Bohuslava Svobody. Nebo když se projednávala novela služebního zákona, kterou místopředseda Topky Miroslav Kalousek překřtil na "Lex Babiš" kvůli spekulacím o spolupráci Andreje Babiše s Stb. A jejíž projednání v prvním čtení si za podmínku jmenování vlády určil prezident Zeman. I tato novela přitom souvisela s lustracemi, které mají zabránit vlivu spolupracovníků někdejší Státní bezpečnosti a dalších komunistických organizací na současné státní orgány. Podle KSČM však už tyto normy ztratily efekt.

zadnice ( 8. února 2014 10:39 )

Ti "politici" a hlavně "posranci" v parlamentu jsou neskutečná nenažraná, líná a většina z nich namyšlená HOVADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gogo ( 7. února 2014 22:48 )

Nevolá Tě chlapečku maminka již do hajan ?

gogo ( 7. února 2014 22:45 )

Rozum ? Co je to dnes rozum ? Muška jenom zlatá !

gogo ( 7. února 2014 22:44 )

Ano, ale ty jsou od toho, aby se z nich baštilo a ne aby se u nich makalo...

gogo ( 7. února 2014 22:43 )

Když je zastřelíte přijdou další. Ke korytům je fronta kilometry dlouhá...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa