Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Expremiér Stanislav Gross: Vrací se na místo činu! Kvůli penězům!

Autor: Eva Pospíšilová - 
7. února 2014
05:00

Bytu na pražském Barrandově, který ho stál politickou kariéru, se zbavil. Na místo činu se ale Stanislav Gross (44) vrací. Reportéři Blesku zjistili proč: Kvůli penězům.

Expremiér Gross dorazil v pondělí do své advokátní kanceláře na Smíchově po druhé hodině odpolední. Moc dlouho se v ní neohřál. O pár desítek minut později nasedl do svého Volkswagenu Touareg a vyrazil do ulic.

Hurá do banky

Přes metropoli řídil svižně, a to i přesto, že má téměř nepohyblivou pravou ruku. Pomohlo mu i to, že cestu dokonale zná. Na Barrandově, kam mířil, měl totiž do loňského roku byt. Ano, ten byt, jehož pořízení nebyl schopen vysvětlit a musel se poroučet z politiky… Teď ovšem nezajel do žádné garáže. Vůz zaparkoval na parkovišti. A překvapivě si to namířil do banky!

Proč překvapivě? Pobočku stejné banky má Gross jen několik metrů od své kanceláře! Možná nechtěl, aby ho někdo z kolegů viděl se svazkem bankovek. Gross si totiž v barrandovské pobočce vyzvedl odhadem několik desítek tisíc. Brát má z čeho: zázračně zbohatl na kšeftu s akciemi. Ze dne na den byl skoro o 80 milionů bohatší. Proč si ale jezdí peníze vyzvedávat až na Barrandov?

Tučná obálka

Expremiér na dotazy Blesku nereagoval. Lze ale usuzovat, že nechce, aby mu jen tak někdo viděl do jeho financí. A zřejmě proto sází na osobního bankéře.

S obálkou naplněnou bankovkami v ruce si to pak Gross zamířil zpět na Smíchov. Tady se v restauraci sešel s neznámým mužem. Při polévce tu spolu hodinu cosi řešili. Že by zase nějaké kšefty? O dva dny později byl Gross v bance znovu.

Proč sahá do úspor?

  • Shromažďuje peníze na další palác – momentálně bydlí ve Slivenci v domě za desítky milionů
  • Chce manželce Šárce udělat radost drobností k Valentýnu – třeba diamantem
  • Chystá se na další kšeft svého života – potajmu vydělat další miliony
  • Připravuje se na odchod z Česka – jednak kvůli léčbě a jednak kvůli klidnému životu bez podezření

(odhady Blesku)

Co s ním je?

Expremiér Gross nevypadá v posledních dnech vůbec dobře. Jak už Blesk informoval, výrazně zhubl a pravačku má téměř nehybnou. Jeho manželka Šárka (44) přesto uklidňuje, že nejde o nic vážného. Gross má podle ní jen problémy s páteří a tím pádem má i oslabenou pravou ruku. „Čekají ho vyšetření a možná i operace. Věřím ale, že bude opět v pořádku,“ sdělila Grossová serveru Parlamentnilisty.cz. Lidé z okolí expremiéra však mluví o daleko závažnějším onemocnění.

Video Grossova záhadná nemoc - Tomáš Polák
Video se připravuje ...

zkzkz ( 7. února 2014 14:52 )

sores ( 7. února 2014 14:13 )

Ať zdechne zloděj kříšťálovej! Škoda jen, že ti co se jich ty články týkají tyto recenze nečtou. Teď koluje mail v PC že dědek Klaus ostuda Česka je spoluvlastníkem PPR Group s hodnotou 10,5 miliardy.Proto dal amnestii vše těm zlodějům, já tobě, ty mně.Klaus a Gross kéž by zmizli z povrchu zemského.

marlen52 ( 7. února 2014 13:56 )

OPRAVDU ZA PENÍZE SI VŠECHNO NEKOUPÍŠ

rudolfdruhy ( 7. února 2014 11:54 )

Pan Gros na sebe a jeho rodinu uvolnil kladbu, to není ještě konec, tak se chodí se džbánem až se ucho utrhne, co chtěl to dostal.

rudolfdruhy ( 7. února 2014 11:50 )

Pane Grossi Byl bych rád, kdyby byla možnost si s vámi popovídat o budoucnu naší země,nejsem pro Vás neznámá osoba. Jmenuji se R… S…, píši pod zkratkou ERS. Upozorňuji, nedělám to pro zviditelnění a nechci být ani populární, jedná se mi skutečně o budoucno naší země a obyvatel. Mnohem více Vám napoví několik komentářů, Úvahy k budoucnosti státu, s datem 4.10.2003, Politické strany? s datem 25.1.2004., Slib politika? s datem 18.2.2004. Mohu Vás ubezpečit že se mi tyto komentáře nepsaly nejlépe, psal jsem dost o sobě. A také se dost odhalil, pocit nebyl nejlepší, cítil jsem se jako nahý. Nyní již to podstatné o mé maličkosti znáte, jak ale vše využít? Jsem nositelem štěstí, pro jiné pohromou. Pracuji u podniku který byl na pokraji bankrotu, pokud za loňský rok vydělal řekněme 100000000 Kč, letos to bude 200000000 Kč, vždy se jedná o násobek. Tento fakt doplním jen poznámkou, je to ovlivněno také přístupem nadřízených k mé osobě. Seriózní jednání - výdělek, i skrytý úskok proti mně, ztráta. Vše je možné ověřit. Zkušenost mám tuto, nebo pocit? Vše je jako nekonečná spirála, jak hluboce pronikám do problému a patří do mé kompetence, jsou jakoby pod mou ochranou a plní se do puntíku do pozitivní roviny. Ničím to nelze blokovat, nic toto nezastaví, ani hromada klacků házená pod nohy. Vše je totálně ničeno, postavení a ani finance nemají v tomto postupu žádnou cenu,, prostě překážky jsou zametány jakoby dopředu. Nemám zájem podporovat jakékoliv politické uskupení, mimochodem, veškeré politické strany již napáchaly tolik škod, že je již nepovažuji za seriózní a proto by měly být postaveny mimo zákon.Čím si to vysloužili? Nedostatečným potíráním kriminality a nadržováním , tutláním prohřešků členů těchto organizací. Politická uskupení jsou jen deštníkem, kde se dá schovat vše co nemá se skutečnou politikou pro voliče nic společného. Dokud se nezačne od organizovaných členů požadovat tvrdá disciplina, respekt ke jménu organizace, nemám také jistotu od mého zneužití. Ch

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa