Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ministr Picek se loučil ve velkém: Pořádně mastná rozlučka!

Autor: ex - 
4. února 2014
05:02

Takovému exšéfovi by každý podřízený asi líbal i peněženku. Dnes již bývalý ministr obrany Vlastimil Picek (57) uspořádal pro svůj tým rozlučkový večírek. Pozval je do vyhlášené restaurace na Malé Straně a všechno platil!

Párty se konala minulé úterý v ne právě levném Černém orlu. Podle informací Blesku začala v sedm večer a někteří »držáci« se loučili až ve tři hodiny ráno. Sám Picek prý odešel chvíli po půlnoci. „Ministr pozval na večeři patnáct nejbližších spolupracovníků,“ potvrdil mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek.

V menu pro Pickovy náměstky, ředitele jeho kabinetu, poradce, a velmi velmi blízkou spolupracovnici, mluvčí Miru Třebickou měl být například hovězí steak na grilu či vepřové koleno pečené na černém pivě. To se muselo řádně zapít, a tak pivo a víno teklo proudem, padaly prý také panáky whisky či třeba jägermeistera.

Při takovém počtu účastníků se muselo na účtence objevit hodně přes 10 tisíc korun. „Účet byl hrazen hotově ze soukromých finančních prostředků Vlastimila Picka,“ tvrdí mluvčí. Pravda je, že exministra, jehož plat činil 106 500 korun plus 17 tisíc korun náhrady, to zruinovat nemohlo.

To, že s penězi problém nemá, bylo zjevné už při trapasu expremiéra Jiřího Rusnoka (53), kterého mikrofony ve Sněmovně zachytily, jako moc se mu nechce na pohřeb zemřelého jihoafrického exprezidenta Mandely. „Ty vole, kdo to zaplatí?,“ „třepal“ se tehdy premiér. „Já to zaplatím,“ zareagoval okamžitě Picek.

Stropnický je vyházel

Dva dny po mejdanu Picek předával kancelář Martinu Stropnickému (57, ANO). Nedobrovolně s ním ale ministerstvo opouští i mnozí účastníci večírku. Stropnický totiž vyházel většinu náměstků Picka i jeho předchůdce Alexandra Vondry (52, ODS).

odol ( 4. února 2014 17:15 )

odol ( 4. února 2014 17:13 )

odol ( 4. února 2014 17:12 )

kapr1 ( 4. února 2014 15:42 )

Pan Picek je asi slušnej člověk a slušně se rozloučil se spolupracovníky. Nevím proč ty šmíraci z Blesku sledují kolik ho to stálo.Ať se kouknou na to jejich šmírování kolik si tím vydělají a jednou to také zveřejní.

587587 ( 4. února 2014 15:20 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa