Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Andrej Babiš: Našli jsme jeho tajný dům!

Autor: Eva Pospíšilová - 
1. února 2014
07:01

„Tento řadový dům jsem si postavil vlastníma rukama,“ pochlubil se ministr financí Andrej Babiš (59, ANO). Blesk během první zahraniční cesty vzal exkluzivně do míst, kde vyrůstal a žil.

Babiš jen Blesku ukázal dlouho utajovanou stopu své minulosti. „Tento řadový dům v Devínské Nové Vsi jsem stavěl vlastníma rukama v letech 1982 až 1985. Dokonce jsem při tom měl úraz,“ líčil Blesku nový ministr financí a pokračoval: „Když jsme dům nahazovali, tak jak jsem míchal, tak mi kámen vystřelil přímo do oka. Týden jsem pak vůbec neviděl.“

Na předměstí Bratislavy si na dnes druhého nejbohatšího Čecha pamatují dodnes. „Pan Babiš nám pomáhal, když jsme stavěli. Byl to bezkonfliktní soused,“ řekla Blesku někdejší Babišova sousedka Emilie. A dodala: „Paní Babišová byla také příjemná žena, znaly jsme se ze studií. Škoda že s přítelem odešla do Švýcarska.“

Babiš dnes žije v Průhonicích u Prahy s partnerkou Monikou (39) a dvěma dětmi, Vivien (13) a Frederikem (9).

Kde vyrůstal miliardář?

Kde se narodil, odkud pochází a kde vlastně žil muž, jehož majetek je dnes odhadován až na 140 miliard korun? Současný český potravinový král nepochází z paláce. „Narodil jsem se ve Slavičím údolí v Bratislavě. Tam, kde dnes sídlí Slovenská televize, měla moje babička rodinný dům,“ řekl Blesku Babiš a pokračoval: „Dnes už ale ten dům nestojí. Mojí babičce, protože ho nechtěla prodat, ho nakonec násilně vyvlastnili.“

S rodiči Babiš poté bydlel v centru slovenské metropole. „V Grösslingové ulici jsme měl byt. Vzpomínám si, že se svou první ženou jsem ho celý tapetoval. Byly tam obrovské stropy,“ popsal miliardář. Dům stojí dodnes. Stejně jako v okolních domech už jsou v něm ale pouze firmy.

hejsek ( 4. března 2014 01:52 )

A já našel tohle: http://www.andrejbabis.cz/ Kdo je víc?

borivojbrbons ( 3. února 2014 17:59 )

Ninga. Ani se nedivím,že nerozumíte. Co Vám kdo nenaleje do hlavy, na to sama nepřijdete. Vezměte si slovník a nalistujte (je to tam podle abecedy)heslo nenávratný - nenávratná. Dočtete se, že to je něco, co se nevrací. V uvedeném případě se nemuselo vracet, když dotyčný domek opravdu postavil. Když nepostavil, vracet musel. Máte pravdu, dnes se lidi už tolik nerozvádějí. Protože se neberou.Manželství je totiž hlavní příčina rozvodů. Dnes je in být singl. Samoživitelka a žít s otcem svých dětí. Já jsem žil a žiju v Praze a družstevně jsem si postavil 3+1. To byl tehdy standard pro začínající rodinu. Nástupní plat jsem měl 880,-Kč a 15% prémie. Prostě jsem vzal "vedlejšák". Tehdy nebyl problém sehnat práci. Dneska si mladí lidé berou hypotéku na 30 roků aby si pořídili garsonku. 3+1 nejdou na odbyt.Vám se za to zvonění klíčema neomlouvám. Vám to přeju.

ninga ( 3. února 2014 14:50 )

bořivoji, nerozumím pojmu nenávratná půjčka. půjčka je půjčka a musí se vrátit, a pokud je věřitelem stát, tak tuplem! ještě tak "bezúročná půjčka", tomu rozumím. pak tu máme ještě dar, aha, to bylo asi ono. já nevím, kdy jste žil vy, já většinu svého života prožila v socialismu, a žádný bytový ráj to nebyl, a naší rodině nikdo nikdy nic nedaroval. většinou lidi bydleli ustájeni pohromadě, i několik generací v jednom bytě, a nebylo to nic výjimečného. velmi často snacha s tchýní dohromady, lidi se rozváděli jako na běžícím pásu. moje sestra "dosáhla" na družstevní byt 3+1 55m2 v paneláku v malém městečku, a musela zaplatit 40tisíc - neměla je - jak by mohla, když měla plat 1.100 Kčs, studujícího manžela a dvě děti? tak zaplatili její a jeho rodiče. ano, kdo natáhl ruku, něco dostal, kdo nenatáhl, něměl nic. ale nejlíp to šlo všechno přes známosti. dobře se měli ti, co kradli z JZD nebo ze staveb, dům postavený z nakradeného ("podnikového") bylo něco naprosto běžného, tu se jinak odvezla tuna písku, tu obkladačky, tu wc mísy barvy "panama"

borivojbrbons ( 3. února 2014 13:23 )

Aranko Erbova. Jste velice mladá a v hlavě máte pouze to, co Vám tam nalili mafiánští kmotři. Za bolševika mohl každý, kdo se rozhodl postavit si sám domek, získat 300.000,-Kč NENÁVRATNOU půjčku. Byty se stavěly v bytových družstvech. Za minimální členský podíl si tam člen hodně práce odpracoval. Stavělo si tak mnoho mladých lidí. Zkuste si naopak dnes postavit domek. Přeji Vám svobodu, ze které jste nadšená. Já se všem omlouvám, že jsem zvonil klíčema.

balin ( 3. února 2014 08:12 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa