Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pospíšil si z ODS! Po blamáži na kongresu opustil exministr stranu

Jiří Pospíšil odchází z ODS!
Jiří Pospíšil odchází z ODS!  (Autor: Ladislav Křivan,Zbyněk Pecák)
Autor: simao - 
30. ledna 2014
16:18

Nedávný kongres ODS se stal pro Jiřího Pospíšila osobní tragédií. U voličů poměrně oblíbený politik marně hledal podporu ve straně, do užšího předsednictva se nedostal. Přemýšlel pak, co dál. A nyní se rozhodl: Je čas odejít! Ve Sněmovně však exministr spravedlnosti zůstane. Jako nezařazený poslanec. A nebo se chystá Pospíšilův přestup jinam?

Na lednovém kongresu ODS v olomouckém hotelu Clarion se Pospíšil nestal ani prvním, ani řadovým místopředsedou strany. "Samozřejmě mě to mrzí, mrzí mě, že to byla volba evidentně proti mně. Mám z toho bohužel trošku smutný pocit, protože někteří delegáti do toho šli hlavně s tím nezvolit Pospíšila," neskrýval po sjezdu exministr spravedlnosti své zklamání.

Jeho osud tak trochu připomíná postavení Jiřího Dienstbiera ml. v ČSSD. Navenek u voličů poměrně oblíbený politik, jenže ve straně považovaný za sólistu. Spojence si tak hledal Pospíšil těžko. Nic platné mu nebylo přátelství s bohatou mecenáškou umění Medou Mládkovou, ani solidní podpora v Plzeňském kraji.

Pospíšil se novým lídrem ODS nestal, vyhořel podobně jako Miroslava Němcová. Narozdíl od Němcové však již ODS opustil! Občanskou demokracii povede duo Fiala - Zahradil, které doufá v nový začátek a lepší zítřky.

Exministr však nadále zůstává poslancem. "Důvodem mého odchodu je oboustranná ztráta důvěry u nemalé části členů a funkcionářů ODS. Tato situace mě mrzí, ale nezbývá mi nic jiného než ji respektovat, a proto jsem se rozhodl z ODS odejít," uvedl Pospíšil v prohlášení pro idnes.cz. Ve Sněmovně se prý chce dál věnovat hlavně justičním tématům. Spekuluje se, že laso na ministerstvo spravedlnosti mu již hodila Hana Marvanová, budoucí náměstkyně nové ministryně spravedlnosti Heleny Válkové (ANO). Pospíšil by s Marvanovou mohl spolupracovat.

wyatte ( 30. ledna 2014 22:35 )

nová moderní pravice je stbák Babiš? No to si snad děláte prde*!!

annakarenina ( 30. ledna 2014 20:14 )

Tak pozor! http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/260383-pospisil-odesel-z-ods-podle-topolanka-to-strane-muz e-pomoci/ Dostal ale nabídku externí bezplatné spolupráce od Hany Marvanové, která se má stát náměstkyní nové ministryně spravedlnosti Heleny Válkové (ANO 2011): "Rád bych s ní konzultoval změny, které budou nutné v občanském zákoníku, a rád bych se podílel, pokud bude zájem, na přípravě nového zákona o státním zastupitelství a tak dále."

ninunka ( 30. ledna 2014 19:52 )

peecek ( 30. ledna 2014 19:39 )

Krysy utíkají vždy jako první.

lynx ( 30. ledna 2014 18:58 )

Jj. Krysy opouštějí potápějící se loď. Jenže ona ještě potopená není. Zvolit se nechal na prvním místě kandidátky, zajistil si slušné živobytí a teď bude dělat krky. Paskvily zákonů z jeho dílny jen nahrávají parchantům.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa