Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sobotka: Za chyby v dopise Zemanovi padne pokuta!

Autor: ČTK, ljš - 
30. ledna 2014
12:42

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) kvůli chybám v návrhu na jmenování ministrů, které ve středu při jmenování vlády kritizoval prezident Miloš Zeman, potrestá viníka srážkou z platu. Chyby, jež podle něj vznikly kvůli přetížení sekretariátu v Lidovém domě, se prý v žádném případě nebudou opakovat.

"Chyba vznikla v důsledku přetížení mého sekretariátu v Lidovém domě, který při minimálním počtu lidí nesl celou organizační tíhu náročných koaličních jednání. Takové pochybení se v žádném případě již nesmí a nebude opakovat," sdělil dnes Sobotka.

"Sankce bude v tomto případě udělena ve finanční podobě," uvedl dále, aniž by upřesnil její výši. "Výši srážky se dozví příslušný zaměstnanec. Je adekvátní jeho platu," dodal.

Zeman ve středu Sobotkovi při jmenování vlády vyčetl chyby ve jménech i kompetencích, kterými se budou jednotliví ministři zabývat. "Milý pane premiére, šest chyb v 1,5 stránkovém dokumentu je poměrně dost a ne zcela svědčí o profesionalitě, kterou bychom si všichni od této vlády přáli," uvedl Zeman, který se sám párkrát v projevu přeřekl.

V návrhu na jmenování byl například současný ministr zemědělství Marian Jurečka překřtěn na Martina. Místo zemědělství navíc v textu bylo uvedeno, že míří do čela ministerstva zdravotnictví. V dokumentu bylo také namísto příjmení ministra životního prostředí Richarda Brabce chybně napsáno "Brabenec".

Video Zeman na Hradě vyškolil Sobotku: Nejste profesionál! - Jan Jedlička,
Video se připravuje ...

Sobotka ve středu vyjádřil přesvědčení, že kdyby dokument, pod nímž je jeho podpis, vznikal na úřadu vlády, chyby by v něm nebyly. Podle informací z ČSSD má Sobotkův sekretariát v Lidovém domě přibližně tři zaměstnance. Jeho šéfkou byla dosud Běla Hejná, kterou si Sobotka nyní přivedl na úřad vlády.

eva666 ( 30. ledna 2014 19:10 )

to jako bude pokutovat toho, kdo to psal? Ještě nebyl jmenován a uz nemá čas čist pod co se podepisuje, i když jsou to dvě strany? tonje Dobrý, mohl by se z toho udělat precedent, proč pak trestat dlužníky a ne ty, co jim sepsali smluvy? a co když mu dá někdo podepsat např. zakázku na 50000 a on podepíše 5000000000? neschopný tajtrlik, co se nemohl dočkat..... naučte ho někdo aspoň číst!!!!!!!

piskuntalek1 ( 30. ledna 2014 17:50 )

nebo si podepíše vlastní demisi

japos22 ( 30. ledna 2014 17:20 )

Ale vždyť to byla legrace

jarda304 ( 30. ledna 2014 16:44 )

Sobotka se projevil jako bezcharakterní srab. Za listinu zodpovídá vždy ten kdo to podepsal, což by měl vědět i "právník" Sobotka.

annakarenina ( 30. ledna 2014 16:43 )

Da si sam sobe pokutu nebo se vyhodi?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa