Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Expremiér Gross: Vážná nemoc! Nemůže pohnout s rukou

Autor: Eva Pospíšilová, Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák - 
27. ledna 2014
10:58

Bývalý premiér Stanislav Gross (44) nevypadá zrovna nejlépe. Že by mu starost opět dělaly majetkové problémy, jako tomu bylo na sklonku jeho politické kariéry? Kdepak, tentokrát ho trápí něco jiného! Při pohledu na fotografie Blesku si přitom člověk řekne: Kam se ten usměvavý politický benjamínek a známý sporťák poděl.

Stanislav Gross, muž, který je v současnosti známý spíš tím, že zbohatl na minimálně podivných obchodech s akciemi, se oproti minulosti na veřejnosti moc neobjevuje. Blesk proto zajímalo, co s ním je a jak se mu daří.

Začaly se totiž množit zprávy, že je nemocný. Dokonce se objevily i názory, že snad bojuje s rakovinou, léčí se a nepracuje.

Do práce chodí, ale…

V minulém týdnu ale někdejší politik do své advokátní kanceláře na pražském Smíchově docházel. Pravda je, že rozhodně nevypadal nejlépe. Po chodníku šel sice poměrně svižně, ale tvář měl pobledlou, pohublou a i málo všímavý člověk musel zaznamenat, že má problémy zejména s pravou rukou.

Tou, s níž dříve dělal coby pravák vše. Teď s ní totiž nezazvonil na zvonek ani s ní neotevřel dveře. Vlastně s ní během cesty od auta neudělal vůbec nic. Po celou dobu mu jen bezvládně visela podél těla. Podle informací Blesku je za tím vážná nemoc!

Začalo to palcem?

Že nejde o nic náhodného, dokazuje i to, že Gross měl s pravou rukou problém už loni na podzim, kdy se na jednom křtu knihy kamaráda z Miami objevil s palcem v dlaze a obvázanou rukou. „Tehdy tvrdil, že to není nic vážného, ale pak přestal chodit do společnosti. Málokdo ho teď vytáhl ven,“ řekli Blesku Grossovi někdejší spolupracovníci, s nimiž prý dokonce loni neabsolvoval ani pověstný »vnitrácký« mejdan.

Co mu tedy je? 

Blesk se pokusil zjistit, co někdejšímu premiérovi je. Na dotaz ale vůbec nereagoval. „Nechce to s nikým řešit. S rukou prý chodí na rehabilitace a za úbytek kil prý může nějaká dieta, co drží. Ale to je nesmysl,“ shodují se lidé z okolí Grosse, podle nichž se někdejší premiér jezdí léčit i do zahraničí. I když všem tvrdí, že si jede jen odpočinout nebo za prací.

Víte, že Stanislav Gross (44)...

● Pracoval po maturitě na SPŠ dopravní v Praze krátce jako elektromechanik – kandidát strojvedoucího v Lokomotivním depu Praha-Vršovice.
● Po základní vojenské službě se zapojil do politiky.
● Byl poslancem, ministrem vnitra a premiérem. V politice skončil, protože neuměl vysvětlit fi nancování bytu na pražském Barrandově.
● Následně pohádkově zbohatl na minimálně pochybných obchodech s akciemi. Stal se z něj multimilionář.
● Protože si dodělal práva, má dnes advokátní kancelář.
● Je ženatý a má dvě dcery.

houpa ( 28. dubna 2014 17:09 )

Jeho pokání bych uvěřil, pokud by ten nakradený majetek rozdal mezi potřebné.

lalia ( 18. dubna 2014 15:30 )

Je mě Grosse líto,doufám,že se uzdraví.Vždycky jsem ho měla za fér mladého chlapa s chybičkami mladých,ale nikdy nekradl.Že si vydělal na akciích mu přeji,nesebral to ze státní pokladny jak jiní,nevíce se kradlo za Topola Nečase,také Paroubek byl dobrý,měli jsme se za něho líp , než teď,obhájil bezplatné zdravotnictví atd.a také netuneloval.Pravičáci jsou proti lidu,vidí jen sebe / ti u koryt/.

gogo ( 29. ledna 2014 18:11 )

Pokud by táto zákonitost nastala, budeme brzy národem invalidů !

pupak ( 29. ledna 2014 17:05 )

nebo naopak otevřela a nešla zavřít.

pehasko ( 29. ledna 2014 14:50 )

A není náhodou teď řeč o tom zmetkovi Grossovi? Proč sem motat jiné óbrzloděje? Těm uschne hnáta taky. A právem!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa