Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ransdorf: Babiš je jako Homer Simpson! Nemá o rozpočtu ani páru

Miloslav Ransdorf přirovnal Andreje Babiše k Homeru Simpsonovi
Miloslav Ransdorf přirovnal Andreje Babiše k Homeru Simpsonovi  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
25. ledna 2014
17:57

Po Miroslavu Kalouskovi se do budoucího ministra financí opřel i europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM). Podle něj nemá Andrej Babiš ani ponětí o veřejných financích. Přirovnal Babiše k Homeru Simpsonovi, populární, i když trochu tupější postavičce známého kresleného seriálu. Proč? Kvůli miliardám v ČNB!

Miloslav Ransdorf nejen v posledních dnech boural se svým autem, ale i perlil. Pustil se totiž do miliardáře Andreje Babiše, kandidáta na ministra financí. A budoucího správce státní kasy. A to kvůli Babišově vyjádření, kterým šéf ANO rozlítil i Miroslava Kalouska. "Budeme trvat na tom, že prostředky ve výši zhruba 350 miliard korun, které leží bez užití na účtech ČNB, využijeme při řízení státního dluhu," řekl Babiš ČTK a schytává za to dál a dál kritiku.

Ransdorf: Babiš u kasy je jako Homer v elektrárně

Podle Ransdorfa totiž Babiš "mluví o něčem a zodpovídá za něco, co je pro náš stát klíčové, ale o čem nemá ani páru," rozčiluje se Ransdorf v komentáři pro Parlamentní listy a dodává, že Babiš snad ani netuší, že k sáhnutí na rezervy ČNB nemá vůbec žádnou pravomoc. "Podle mne Andrej Babiš díky svým evidentním neznalostem struktury veřejných financí kandiduje v Sobotkově vládě na roli Homera Simpsona. Homer v jaderné elektrárně rozpočítává tlačítka: enyky benyky kliky bé, který čudlík to asi bude. Odpovědí byl výbuch elektrárny," dodává Ransdorf a na pomoc si přibírá populární postavičku s kresleného seriálu o rodině Simpsonových. 

Kalousek: Na ministerstvu nebude babiš ve střetu zájmů jedině na WC

Poněkud pikantní na tom je, že Ransdorf, bývalý pracovník Prognostického ústavu ČSAV (kde se potkal i s Václavem Klausem a Milošem Zemanem), je známý svými dluhy, zatímco Andrej Babiš je úspěšným podnikatelem, který sice opustil představenstvo svého Agrofertu kvůli případnému střetu zájmů, ale nadále je jeho majitelem. Agrofert přitom sdružuje na dvě stovky podniků ze všech možných odvětví. 

Na možný střet zájmů přitom i nadále poukazuje místopředseda TOP 09 a patrně nejhlasitější politik vládní opozice Miroslav Kalousek. Opět dosti svérázně. "Když si vezmete, jaký má záběr podnikatelské impérium Agrofert, a když si vezmete pravomoci ministra financí, tak spíše řeknu, kdy nebude v konfliktu zájmů. Nebude v konfliktu zájmů, když se rozhodne jít na toaletu, ale jinak skoro vždy," tvrdí Kalousek v rozhovoru pro novinky.cz na základě toho, že Babiš nyní bude rozhodovat "o regulaci finančního kapitálového trhu, o daňové legislativě, rozpočtových prioritách. A to vše jsou životně důležité zájmy impéria Agrofert."

capitan_jorge ( 27. ledna 2014 11:28 )

capitan_jorge ( 27. ledna 2014 11:26 )

Ransdorf je chytrej cvok a Kalousek je chytrej lump. Že se ozývá Kalousek, tomu rozumím. Obává se, že Babiš "rozklíčuje" jeho lumpárny. Potrefená husa se vždy ozve. Ale proč se do toho se*re Ransdorf? Asi ztratil soudnost po těch několika mrtvicích.

Petrolin ( 26. ledna 2014 21:40 )

 Ransdorf je možná cvok,ale blbej není.

romanwitt ( 26. ledna 2014 11:56 )

Ransdorf?Člověk,který dluží statisíce kritizuje?Copak se mu to usadilo hnusnýho v hlavě.

zkzkz ( 26. ledna 2014 11:19 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa