Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Babiš u Zemana: Shodil bradku a přinesl koš uzenin. Řešili Stropnického

Střídání stráží na Hradě: Andrej Babiš odchází od Zemana, Pavel Bělobrádek Přichází. Šéf ANO prý přitom přinesl Zemanovi uzezniny
Střídání stráží na Hradě: Andrej Babiš odchází od Zemana, Pavel Bělobrádek Přichází. Šéf ANO prý přitom přinesl Zemanovi uzezniny  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
22. ledna 2014
14:10

Andrej Babiš, který již shodil svou "drsňáckou" bradku, dnes vyrazil jako první z kandidátů na ministra na Hrad za Milošem Zemanem. Nešel s prázdnou, vzal s sebou košík uzenin. S prezidentem prý řešili především Martina Stropnického coby možného šéfa obrany. Zemanovi se tahle volba stále zajídá.

S výslužkou dnes na Hrad za prezidentem odjel šéf ANO a kandidát na ministra financí Andrej Babiš. "K prezidentovi samozřejmě nejedu s prázdnou, ale vezu mu koš Kosteleckých uzenin. Musím si také dělat reklamu," řekl novinářům. Příliš sdílný však jinak nebyl, měl naspěch.

Po jednání se pak pozdravil se šéfem lidovců Pavlem Bělobrádkem, který dnes byl u Zemana druhým "pánem na holení". A prozradil, že Zeman má stále problém s hercem a diplomatem Martinem Stropnickým (ANO), který by se měl stát ministrem obrany. "Dlouho jsme diskutovali o ministerstvu obrany, protože pan prezident je tvrdohlavý a stále k tomu má výhrady," uvedl Babiš.

Babiš však věří, že Stropnického nominaci obhájil. Manžel herečky Veroniky Žilkové, herec, divadelní ředitel a také bývalý český diplomat Stropnický si na roli šéfa obrany věří. Zeman však před časem vyjádřil obavu, že by z něj mohla být druhá Karolína Peake.

Babiš však odpovídal Zemanovi i na to, kde chce koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL vzít prostředky na všechny předvolební sliby a plnění koaličního programu. Svůj finanční plán mu hladce oholený podnikatel, který si ještě nedávno nechával narůst mužnou bradku, také sdělil. Chce např. zlepšit výběr DPH a využít některé peníze, které zbytečně leží na účtech. Schůzka s prezidentem prý byla podle Babiše "fajn".  

 

anka ( 22. ledna 2014 20:28 )

anka ( 22. ledna 2014 20:27 )

chcete nechcete, s tim nic neudelate, jsme to pri vstupu do EU slibili, zavazali jsme se, ze euro casem prijmeme.....do eu vyvazime 80% nasi vyroby, eu do nas cpalo penize horem i dolem, ze jsme ani vsechny nepobrali...donutilo nas ke zmene nekterych zakonu - a nekterych zakonu stale nuti - bohuzel - jako prokazani nabyteho majetku, coz se za Klause neschvalilo a ani Zeman se k tomu nema...

anka ( 22. ledna 2014 20:25 )

slusnost - mozna ve vychodni Evrope....nosit presidentovi jidlo a slivovicky...jako proc vubec neco mu nosit - vzdyt oba jsou placeni z dani lidi a vykonavaji jen svou praci ?? delaji jen to co maji delat ??

anka ( 22. ledna 2014 20:19 )

namoroman ( 22. ledna 2014 18:09 )

Dnes jsem panu prezidentu republiky podal návrh na přijetí ministrů, tohoto roku. A současně jsem panu prezidentu navrhl seznam osob, kterými má býti vláda doplněna a rekonstruována. Mohu vám sdělit, že pan prezident všechny mé návrhy, přesně tak jak byly podány, přijal... Kdo nejde s námi, jde proti nám.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa