Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Magnát Stehlík na mizině: Šéf Poldi má 12,50 Kč na den a problémy s exekucí!

Bývalý šéf Poldi Kladno Vladimír Stehlík oslavil sedmdesátku. V důchodu však má pořádně hluboko do kapsy
Bývalý šéf Poldi Kladno Vladimír Stehlík oslavil sedmdesátku. V důchodu však má pořádně hluboko do kapsy  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Alexandr Malachovský)
Autor: simao, fab - 
25. ledna 2014
15:41

Kontroverzní podnikatel Vladimír Stehlík (70) si zoufá. Někdejší šéf Poldi Kladno si poklidný důchod neužívá - bere sice 13 tisíc, jenže uplatit prý z toho musí všechno možné. Na den tak má necelých 13 korun a dostal se již i do problémů s exekutory. A když nevyšel ani vstup do politiky, Stehlík dál přemítá, kde vezme třeba na cigarety...

Vyučený truhlář a slévač a vystudovaný architekt Vladimír Stehlík vedl v 90. letech kladenskou Poldovku, jenže ty časy jsou dávno pryč. Prosadit se loni snažil i v politice, Aktiv nezávislých občanů ale voliče neoslovil a Stehlík se do Sněmovny nedostal. Jeho život přesto zůstává značně dobrodružný. Poldi Kladno sice již neexistuje, Stehlík si však dál myslí, že šlo o "řízenou likvidaci kladenských hutí". Kvůli krachu Poldi si přitom Stehlík pobyl na přelomu let 1996 a 1997 čtyři měsíce ve vazbě. Podobně jako jeho syn, bývalý výkonný ředitel společnosti Marko.

Pád ředitele Poldi

Stehlík se generálním ředitelem Poldi stal v roce 1993. Milionové škody měla společnost utrpět kvůli neodvádění sociálního a zdravotního pojištění zaměstnanců, poskytování bezúročných půjček Stehlíkově firmě Bohemia Art a neoprávněnému převodu majetku. Poldi tak skončila v krachu. Vlastní vinu na pádu ekonomického tygra však Stehlík starší nadále odmítá. Stejně jako amnestii prezidenta Klause, která stíhání za údajné porušení povinností při správě cizího majetku definitivně zametla pod koberec. Šlo o případ starší 10 let.

12,50 na den, exekuce i pokuta za jízdu načerno

Někdejšímu ocelářskému bossovi se však zrovna ideálně nedaří ani po sedmdesátce, kterou letos oslavil. Má pořádně hluboko do kapsy. Kdysi bral 125 tisíc měsíčně, nyní se finanční problémy jen kupí. "Manželka špatně zapsala elektroměr, tam byl doplatek, pak jsme se stěhovali a najednou i s exekucí musím platit 35 tisíc. Také jsem kdysi dávno jel načerno, tak mě to stálo 24 tisíc," vypočítává důchodce Stehlík pro Aha! současné problémy.

Pobírá sice penzi ve výši 13 tisíc, jenže celých osm tisíc z toho spolkne nájem za byt ve Stodůlkách. Nad poměry si tak Stehlík rozhodně nežije. "Když to spočítáte a nakrmíte dvě kočky, tak je to těch 12,50 na den," tvrdí. Ještě loni přitom spřádal podnikatelské plány. Třeba záchranu dolu Paskov.

Video  Ocelářský magnát Vladimír Stehlík o záchraně dolu Paskov  - Blesk - Jan Doležal
Video se připravuje ...

kreditfin ( 5. dubna 2015 15:12 )

Tohle hovado jsem měl možnost poznat na vlastní kůži,kdyby dali Poldovku kterémukoli řadovému dělníkovi,tak by ji vedl lépe.Ten dement,který tvrdil,že má vztah ke Kladnu jen proto,že tu byl na brigádě jako vysokoškolák to dokázal na plný kule,snídaně za korunu,prodal zásoby oceli na skladech za milióny korun,aniž by je vyrobil,sekretářky mu zajišťovali letenky do Kanady,aby si mohl vystřelit na medvěda,mocipán,v bývalém ráji komoušů na Vystrkově dělal okázalé trachtace,aby ukázal,že i úplný nýmand dokáže k bohatství přijít,choval se jak naprostý idiot a podle toho i dopadnul,bezzubej odpornej dědek,kterej posral,na co šáhnul.Fuj.

illis ( 25. ledna 2014 19:35 )

Co dělal pan Stehlík, když měl měsíčně 125 000 Kč, to si nic neukládal ? Takhle žili a žijí většinou ti, kteří mají vysoce nadstandardní příjmy. Zatímco jiní žijí z malých příjmů běžně, tak pan Stehlík nyní naříká. Proč jezdí načerno, a pokud už jel, tak měl pokutu zaplatit a ne brečet až když mu to napočítali i s penále kvůli nezaplacení . Hlavně nářek kvůli tomu, že nebude mít na cigarety. To je skutečně neštěstí pane Stehlík . Rozhodně hůře je na tom matka dětí, které nezbývá na jídlo, dostatečné množství ovoce a vše, co děti potřebují . Zaměstnavatel jí dá jen minimální mzdu, nájem zaplatit musí a tatínek se také nepřetrhne s alimenty. To je neštěstí a ne váš problém s cigaretami .

moiaza ( 25. ledna 2014 19:26 )

Stehlík si svými vyblitky jen ohlupuje české voliče a hloupé lidi. Hraje si na chudáka a miliony má na účtech v cizině. Na Poldovce si přišel na krásné peníze. Kradl a loupil spolu se svým synáčkem. Teď ohlupuje lidí.

manizna ( 25. ledna 2014 19:19 )

Asi pěkný kecy, chtěla bych mít jeho prachy

enriko ( 25. ledna 2014 18:41 )

Každý svého štěstí strůjce. Jaké si to uděláš, takové to máš. na to měl myslet, když si vyvážel zadek v Mercedesu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa