Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Paroubek chce do Evropského parlamentu, povede kandidátku LEV 21

Autor: ČTK, piffk - 
18. ledna 2014
19:20

Bývalý premiér a někdejší předseda ČSSD Jiří Paroubek povede kandidátku své strany LEV 21 v květnových volbách do Evropského parlamentu.

Rozhodlo o tom dnes grémium LEV 21, informoval mluvčí strany Tomáš Sazima, který bude rovněž šéfem volebního týmu.

Volby do Evropského parlamentu se budou konat od 22. do 25. května, přičemž každý členský stát si volební dny v tomto termínu může určit sám. V Česku se budou konat v pátek 23. a v sobotu 24. května.

Jednašedesátiletý Paroubek do nejvyšší politiky naplno vstoupil v dubnu 2005 a již brzy se stal těžko přehlédnutelným politikem. Byl premiérem a předsedou nejsilnější politické strany, dnes ale bývalý sociální demokrat nepatří mezi hlavní politické hráče. Po odchodu z ČSSD spoluzaložil stranu LEV 21, která ale v říjnových volbách do Sněmovny získala jen 0,07 procenta. Paroubek na poslance nekandidoval.

V kampani před volbami do europarlamentu se chce LEV 21 zaměřit na řešení vysoké nezaměstnanosti a tvorbu pracovních míst, téma zvýšení kvality života a životní úrovně lidí, ochranu spotřebitele uskutečňovanou podle vzoru nejvyspělejších zemí EU, včetně ochrany pracovního trhu a boj proti kriminalitě a terorismu.

diella ( 6. března 2014 12:57 )

To vysvětlení Paroubkovy činnosti v EU parlamentu přece není těžké. Bude žvanit, pobírat slušný plat ( a pak i služnou penzi - už se mu to blíží!), bude se zase nabubřele chvástat, co všechno zajistil a ovlivnil. Ve skutečnosti jeho přínos pro občany ČR bude nulový. Vlastně mínusový. Má teď totiž volební heslo "MÉ ODHODLÁNÍ, VAŠE BUDOUCNOST" - je to vlastně velmi chytré. Ve skutečnosti jde o jeho odhodlání přisát se zase k penězovodům - a naše budoucnost je...jeho přičiněním chudnout. Takže nám sexymozek vlastně nelže ! odhodlání přisát se zase k penězovodům - a vaše budoucnost je chudnout a být dál za mého laskavého přičinění

diella ( 6. března 2014 12:45 )

Ale kdepak, penze se valorizovaly i po politické smrti "sexymozka"- jiná věc je, že je valorizace stále nižší....

diella ( 6. března 2014 12:28 )

A pro všeznalce mortise69 : a unijní rozpočet se tvoří z.... asi ze vzduchu, nebo že by se na něj skládali členové EU ?

mortis69 ( 19. ledna 2014 15:56 )

Tak to mě nepřekvapuje.Paroubek a Zeman jsou jak bráchové.Akorát jeden měl za tatíka Stalina a druhej Gottwalda-zběř jedna levičácká vych....ná

mortis69 ( 19. ledna 2014 14:23 )

Tenhle tlustohlav je tak akorát persona non grata,jako každej vych.ca.nej levičák Ten europarlament mu přeju stejně,jako jinejm vyžírkům,protože z našeho rozpočtu ho živit nebudeme.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa