Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Prvním místopředsedou ODS bude europoslanec Zahradil

Prvním místopředsedou ODS je Jan Zahradil, porazil Jiřího Pospíšila
Prvním místopředsedou ODS je Jan Zahradil, porazil Jiřího Pospíšila  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK, ljš - 
18. ledna 2014
16:02

Prvním a statutárním místopředsedou ODS byl zvolen europoslanec Jan Zahradil. Získal 294 hlasů a porazil exministra spravedlnosti a poslance Jiřího Pospíšila, kterému delegáti dali 193 hlasů. Delegáti budou volit také čtyři řadové místopředsedy, nominace z krajů má 11 lidí.

Zahradil poděkoval za podporu a řekl, že je rád, že s Pospíšilem nevedli kampaň proti sobě. Podle Zahradila se už před volbou shodli na tom, že výsledek nebude mít vliv na jejich vztah.

Pospíšil se v nominačním projevu nepřímo opřel do Zahradila, když řekl, že post prvního místopředsedy má být funkcí na plný úvazek. Zahradil jako europoslanec tráví část své práce v zahraničí. Podle Zahradila je to ale otázka dobré organizace práce.

Podle Pospíšila by statutární místopředseda měl krýt záda novému šéfovi strany Petru Fialovi a pomáhat mu s chodem strany, hlavní kanceláře a manažerské sítě. "Jsem připraven se této práci plně věnovat, nekandiduji do Evropského parlamentu," řekl delegátům Pospíšil. V případě zvolení by se jako první místopředseda chtěl podílet na tom, aby ODS dělala každodenní opoziční politiku, sestavila stínovou vládu, zlepšila svoji personální politiku a vnitrostranické fungování.

Zahradil zase slíbil, že v případě zvolení požádá grémium, aby jej pověřilo stoprocentní odpovědností za letošní evropské volby. Zahradil na rozdíl od Pospíšila považuje funkci prvního místopředsedy za politickou. Podle něj by ODS měla zlepšit komunikaci s médii. Delegáti budou volit také čtyři řadové místopředsedy, nominace z krajů má 11 lidí.

ipsace ( 19. ledna 2014 08:50 )

ODS s Klausovými, Romanem - sponzorem Klausovic gymplu a bývalým šéfem ČEZ, asi mega-tunelářem, Dybou, kámošem Klause z prognosťáku a prý tchánem Romana, Nečas s kantýnskou Nagy, Dalík, Topolánek, Bém, Janoušek, Rittig, Mirka a spol., není to snad banda lumpů, vykradačů státu ?

namoroman ( 18. ledna 2014 19:20 )

Prdlačky! Titanik se dávno potopil a modré straky strachy lapají po dechu a plácají se ve vodě a plácají nesmysly. Najednou jsou rozumní a mají spoustu chytrých "myšlenek"... Jenom blázen jim ty jejich řeči věří a žere. Měli udělat pohřeb a ne kongres. Všichni si sypou popel na hlavu a hodně rychle a rádi zapomínají co tady předvedli v době minulé I když je to spíš k pláči než k smíchu

1946 ( 18. ledna 2014 16:26 )

Jj, Pospíšil s plzeňským kmotrem za zády, ostrouhal. ODS to snad myslí vážne s tou očistou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa