Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

ODS zvolila předsedu: Kapitánem potápějící se lodi je Fiala

Autor: Pavel Ryšlink - 
18. ledna 2014
14:08

Kdysi jedna z nejsilnějších politických stran v zemi ODS, má za sebou katastrofální rok. Ze dne ji má zvednou nový předseda. Tím byl dnes zvolen bývalý ministr školství Petr Fiala, který porazil jak Miroslavu Němcovou, tak europoslance Edvarda Kožušníka.

Předsedou ODS byl podle očekávání zvolen exministr školství, poslanec Petr Fiala. Dostal 437 hlasů. Porazil europoslance Edvarda Kožušníka, který získal 32 hlasů, a místopředsedkyni Miroslavu Němcovou s 66 hlasy. ODS byla bez předsedy od loňské rezignace Petra Nečase. Stranu dosud vedl první místopředseda Martin Kuba. Kongres v Olomouci bude nyní volit prvního místopředsedu a řadové místopředsedy strany.

Slétli se do rodného hnízda

Kongres se koná v olomouckém hotelu Clarion na místě, kde byla v dubnu 1991 založena. Tehdy se hotel, v němž se konal ustavující sjezd jmenoval Sigma, později přejmenovaný na Sidia, který byl později zbourán a na jeho místě byl postaven současný hotel Clarion. Ten byl otevřen v září loňského roku.

 

Kuba: „Strana má za sebou nejhorší rok!“

 

Po volbách komisí následoval projev současného předsedy Kuby. „ODS má za sebou nejtěžší rok v historii své existence," zahájil svůj projev Kuba. Podle něj hned první ranou pro stranu prý byla hned na Nový rok amnestie prezidenta Václava Klause. Média prý navíc ukazovala ODS slabší, než ve skutečnosti byla. Kuba také poukázal na aféru kolem tehdejšího předsedy vlády Petra Nečase a pád vlády.

ipsace ( 19. ledna 2014 08:54 )

ODS, Singer, bankéř, s Klausovými, Romanem - sponzorem Klausovic gymplu a bývalým šéfem ČEZ, asi mega-tunelářem, Dybou, kámošem Klause z prognosťáku a prý tchánem Romana, Nečas s kantýnskou Nagy, Dalík, Topolánek, Bém, Janoušek, Rittig, Mirka a spol., není to snad banda lumpů, vykradačů státu ?

zkzkz ( 18. ledna 2014 23:49 )

zkzkz ( 18. ledna 2014 23:43 )

zkzkz ( 18. ledna 2014 23:42 )

andorea ( 18. ledna 2014 18:09 )

Nejsi z Tučap?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa