Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman: Snědl jsem nejlepší bůček v životě! A počet mých kritiků klesá

Autor: simao - 
15. ledna 2014
15:15

Prezident Miloš Zeman dnes zakončil svou třídenní návštěvu Karlovarského kraje tiskovkou, při které opět perlil. Sázel bonmoty a vedle názorů na sestavování Sobotkovy vlády přiznal, že zhřešil. Snědl prý nejlepší pečený vepřový bůček v životě! Zároveň si lebedil, že počet jeho kritiků, kteří na něj v krajích čekají, klesl. A dá se spočítat na prstech jedné ruky.

Zeman vyrazil na prezidentskou inspekci po Karlovarském kraji i s manželkou Ivanou. Ta však měla separátní program a závěrečné tiskovky se nezúčastnila. Stejně jako včerejšího oběda v chráněné dílně v Sokolově, kde si Miloš Zeman připsal jeden prohřešek!  "Ano, zhřešil jsem, mea maxima culpa (má největší vina - pozn. red.)," kál se dnes Zeman. Proč? "Snědl jsem nejlepší pečený vepřový bůček ve svém životě a to včera na obědě," prozradil prezident.

Vedle toho si pochvaloval, že se v Karlovarském kraji nesetkal s početným zástupem odpůrců. "Zvolna klesá počet protestující proti mě. Snížil se z původních několika málo desítek v jiných krajích na čtyři lidi, z toho tři lidi před gymnáziem v Ostrově, kde jsem diskutoval se 600 studenty," uvedl Zeman a připomněl i krajského zastupitele Jiřího Kotka, který se s ním odmítl setkat. "Bude-li tento trend pokračovat, doufám, že při návštěvě dalších krajů dosáhnu záporného čísla protestantů," dodala hlava státu.

Sobotka by měl nominovat ženu, vyzval Zeman

Zeman prý ve Varech řešil třeba dostavbu dálnice Praha - K. Vary, úpadek lázeňství a také to, že Karlovarský kraj jako jediný nemá vysokou školu. "Nikdo se mě nezeptal na problémy s premiérem, vládou a ministry. Zdá se, že to není problém občanů Karlovarského kraje," uvedl Zeman. Od novinářů však již otázku na Sobotkovu rodící se vládu dostal. "Plně důvěřuji schopnostem pana předsedy Sobotky," řekl prezident s úsměvem. Odstoupení radního Krčála z pozice kandidáta na ministra práce a sociálních věcí prý kvůli "naprosto lidským důvodům" chápe.

Sobotkovi však Zeman vyslal jasný signál: "(Sobotka) má nyní možnost do svého kousku vládní nominace doplnit ženskou kandidátku." Zeman se přitom sám chystá na hovory s kandidáty. Kdo by mu ve vládě mohl vadit, to však komentovat nechtěl. Odpověď nahradil bonmotem: "Nepředpokládám, že někdo z kandidátů na ministra je pedofil." 

akko ( 23. listopadu 2015 17:56 )

Ty sem radeji opravdu nepis...

akko ( 23. listopadu 2015 17:54 )

Rodice,kteri vyhecujou sve deti nosit takovou kravovinu,jako ze se "stydi za presidenta" jsou tupci,kteri nechapou,jak dobre to s nami PAN president mysli...Rika veci tak jak jsou a nikomu neleze do pr...dele...To dite vubec netusi o co jde...Ja Zemanovi fandim a doufam,ze se bude jeste dlouho drzet u "zezla"...Konecne hlava statu,ktera mysli na svuj narod...

e.44 ( 17. ledna 2014 16:09 )

To jsou kecy Kdybys raděj vydala tu energii, co vydáváš na vymýšlení stupidních omluv Zemanovy žravosti, kterou se zabíjí a čímž okrade stát a nás všechny o náklady na předčasné prezidentské volby, nepočítaje ostudu co všem v tom svém příšerném zdravotním stavu dělá, na něco užitečného.....

e.44 ( 17. ledna 2014 16:04 )

Kolik má Karlovarský kraj obyvatel? Tuším že něco přes 300 tisíc. 600 řiťolezců mu tleskalo, tři rozumné ale naivní "děti" protestovaly, netušíc že i když se to může, není to k ničemu, není to způsob jak se někoho zbavit a ostatním byl u pérdele nebo na něj přímo sráli Fakt úžasný skóre

elza11 ( 17. ledna 2014 08:46 )

3 děti protestovali 600 tleskalo. Docela dobré skóre pro prezidenta. ČT to komentovala slovy skupinka protestovala. ČT měla štěstí, že tam byly 3 děti. Jak by komentovali, kdyby byly jenom dvě? I z politiky se dá, jak je vidět, udělat absurdní komedie. My diváci a čtenáři se máme nad čím bavit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa