Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Rathův soudce povýšil a čelí útoku! U soudu se řeší králíci

David Rath opět útočí na soudce svého procesu Roberta Pacovského. Ten mezitím povýšil
David Rath opět útočí na soudce svého procesu Roberta Pacovského. Ten mezitím povýšil  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
15. ledna 2014
12:50

Předsedá procesu s Davidem Rathem, od 1. ledna však není již pouhým stážistou, ale regulérním členem Krajského soudu v Praze. Robert Pacovský, který by měl vynést verdikt nad Rathem a spol., povýšil. Jenže právníci Ratha si chtějí na jeho kariéru posvítit, zatímco se u soudu řeší, jak se Rath s Kottem těší na králíky a Kottovi "kručí v bříšku".

Rathův soudce povýšil, naplnil však tím slova Davida Ratha o tom, že si na jeho případu dělá kariéru. Z Roberta Pacovského již není stážista, ale člen Krajského soudu v Praze, uvedly novinky.cz. Povýšení schválila ministryně spravedlnosti v demisi Marie Benešová již loni. "Zapadá to do režie celé kauzy - vybírat lidi, co čekají na vyšší pracovní pozici," varoval již loni Rath v MF Dnes s tím, že nejde o férový proces.

Králíci, nebo úplatky?

Rath a spol. čelí obvinění z údajné korupce a manipulování zakázek ve Středočeském kraji. Tvrdí, že jde o nesmysl a žádné úplatky nebrali. V souvislosti s tím se však během současného přehrávání odposlechů jejich hovorů objevila zajímavá terminologie - králíci. Je jich totiž v hovorech plno. "Králičina by se zkazila, mohl bych se zastavit druhý den? Už mi kručí v bříšku," říká například v odposlechu exposlanec Petr Kott a podle korunní svědkyně Salačové šlo o provizi 2,8 milionu korun za zakázku na opravu gymnáziu v Hostivici. Samotný Rath pak měl Pancové poslat tuto SMS: "Na zajíce se těším. Samozřejmě víc na tebe".

U soudu tak dochází k absurdním situacím. Kott tvrdí (a Salačová to přiznává), že její muž choval skutečné králíky a Salačová je rozdávala. Jsou tedy králíci králíci, a nebo milionové úplatky?

Rathův soudce pod drobnohledem

Posoudit by to měl právě Pacovský, kterému však podle Lidových novin jdou nyní advokáti obviněného Ratha po krku. Chtějí prý zjistit detaily o jeho kariéře. A ideálně ho zdiskreditovat. Skrytě, přes kancelář HC Legal, kterou vede Rathův advokát Adam Černý, se prý již zajímali o okolnosti Pacovského stáže i přeložení ke krajskému soudu. "Působí to trochu, jako když se na něj za každou cenu snaží něco najít," tvrdí zdroj LN.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

123automobil ( 15. ledna 2014 19:51 )

123automobil ( 15. ledna 2014 19:51 )

123automobil ( 15. ledna 2014 19:50 )

123automobil ( 15. ledna 2014 19:49 )

rumrum ( 15. ledna 2014 17:10 )

koukám co čech to prezident a ředitel zeměkoule zároveň

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa