Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ve stínu Klause: Špatný start manželky Livie na Slovensku

Autor: Aleš Půček - 
14. ledna 2014
18:31

To, čeho se mnozí obávali hned poté, co Miloš Zeman jmenoval manželku svého předchůdce Lívii za českou velvyslankyni na Slovensku, se stalo skutečností hned při prvním jejím ostrém rozhovoru pro slovenská média. Vymanit se z pozice manželky Václava Klause bude pro ni těžké.

Na nezvykle ostře pokládané otázky odpovídala dle videa Lívia Klausová nediplomaticky afektovaným způsobem a bohužel nahrála svým kritikům na smeč, když v některých otázkách, aniž by byla přímo tázána, automaticky zmínila svého muže.

Následně ji slovenský komentátor označil za postarší tetu, která žila pro svého manžela. Této příkré nálepce se bude muset Livia naučit čelit. Pozici jí přitom ztěžuje fakt, že její jmenování velvyslankyní berou mnozí jako trafiku od prezidenta Zemana za podporu od Václava Klause v prezidentských volbách.

Na druhou stranu Livia zvládala roli první dámy po celou dobu s grácií, a pokud se dokáže vymanit ze stínu zřejmě nejvýznamnějšího dosavadního politika samostatného České republiky Václava Klause, může být dobrou velvyslankyní.

Vždyť takové manželce bývalého amerického prezidenta Bila Clintona Hillary se to v roli ministryně zahraničí nejvýznamnější světové velmoci povedlo. První těžká zkouška pro Livii Klausovou však nedopadla nejlíp.

mathony ( 15. ledna 2014 17:02 )

klaus ten je rád že se ošklivky konečné zbavil a má volné pole působnosti

Xeen ( 15. ledna 2014 14:50 )

"....pokud se dokáže vymanit ze stínu zřejmě nejvýznamnějšího dosavadního politika samostatného České republiky...." Myslíte zloděje průpisek? Otce kupónové rozkrádačky? Zmetka,co propustil na svobodu tisíce zločinců? Nebo Děda Vševěda, jež je specialistou na vše ve vesmíru, ekologií počínaje a spodním prádlem letušek konče? Následky jeho ekonomických schopností poneseme několik dalších generací.

zadnice ( 15. ledna 2014 11:33 )

"....pokud se dokáže vymanit ze stínu zřejmě nejvýznamnějšího dosavadního politika samostatného České republiky...."??? Klaus, který nejvíce poškodil občany ČR ekonomicky i morálně???

e.44 ( 15. ledna 2014 11:17 )

O tom šíleném Klausové trapasu se hezky psát nedá ani kdyby někdo hodně vchtěl

itartas ( 15. ledna 2014 10:53 )

...tak se jmenuje tvuj fotr zajiste

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa