Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Hlavní tvář zdravotnických poplatků: Jak dnes žije? Zadlužil se!

Blesk vyrazil na křest knihy Tomáše Cikrta, který dělal v minulosti pravou ruku ministrovi zdravotnictví Julínkovi
Blesk vyrazil na křest knihy Tomáše Cikrta, který dělal v minulosti pravou ruku ministrovi zdravotnictví Julínkovi  (Autor: Foto Blesk - Petr Novotný)
Autor: Vladimír Barák - 
9. ledna 2014
15:46

Myslíte si, že někdejší mluvčí ministerstva zdravotnictví a pravá ruka exministra Julínka Tomás Cikrt si žije jako prasátko v žitě? Tak to jste na omylu! Hlavní tvář poplatků ve zdravotnictví se totiž musela pěkně zadlužit!

Propagátor regulačních poplatků si totiž přál splnit svůj sen: vydat knihu. A protože je prý pořádně kontroverzní, raději než se obracet na velká vydavatelství, si ji vydal sám.

Titul v takovém rozsahu ale přijde na statisíce! „Nemám tolik peněz, takže jsem si na to musel půjčit,“ přiznal na čtvrtečním křtu. A o čem jeho dílo pojednává? Cikrt popisuje dvacetiletou historii snad nejznámější zdravotnické kauzy Diag Human, v níž je Česko žalováno o 12 miliard korun! „Právo je ale jednoznačně na straně státu,“ tvrdí Cikrt. Publikaci pojmenoval Krev a peníze.

Ex mluvčí přiznává, že život teď pro něj není nejjednodušší. „Jsem na volné noze. Když jsem vydělal dost na to, abych daný měsíc uživil rodinu, hned jsem se vrhal na sepsání té knížky. Takže jsem neměl ani moc peněz, ani volného času,“ říká.

Kauza Diag Human

Spor mezi českým státem a firmou Diag Human ohledně státní zakázky na obchod s krevní plazmou. Ta měla být realizována na začátku devadesátých let. Firma Diag Human se od roku 1996 soudí s českým státem o náhradu ztrát, které jí měly vzniknout na základě poškození dobré pověsti a následné ztráty zakázek. Ty odhaduje na až 12 miliard korun.

Video  Rozhovor s Tomášem Cikrtem, bývalým mluvčím ministerstva zdravotnictví  - Blesk - Vladimír Barák
Video se připravuje ...

fairmon.webz.cz ( 23. března 2014 12:02 )

Ano jistě jsme a budeme v deficitu mužeme pomahat ale musime na to mít kdysi jsme taky pomáhali Kubě dokud na to bylo i pomoc ukrajině je cesta do pekla.Jedině šílenec totalně vyčerpá svoje finanční zdroje až do konce pokud to tato vláda dovoli je to nezodpovědná banda dobrodruhů.Vypadá to tak že od dob totality se skutečně vůbec nic nezměnilo!!!! Snad se náš národ jednou probere !!

salto ( 10. ledna 2014 08:29 )

Taky nemám rád, když malý ho w no vysoko skáče

namoroman ( 9. ledna 2014 17:36 )

Takovej prcek a taková obrovská sebejistota, že si někdo koupí jeho myšlenkové pochody... Oba ty dva debily jsem v TV nemohl bez naštvání poslouchat a marně jsem v jejich kecech hledal logiku. To jsou zaprodanci a lobbysti oba dva! Potřeboval někdo prosadit nepřijatelné teorie financování a prodej zdravotní péče do privátních rukou a ten někdo tam nasadil - dosadil tyhle dva šmejdy... Něco jako Kalous na Ministerstvu financí - kozel zahradník a diletant v jednom - flus na ně - prasata

honza51 ( 9. ledna 2014 16:32 )

honza51 ( 9. ledna 2014 16:32 )

Nevěřím, že někdo NORMÁLNÍ vyhodí prachy za takový "brak". Ale jestli má známosti tak to možná "udá" někam do škol, jako "studijní literaturu" a prašule se mu vrátí, mimozemšťanovi, ušatému.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa