Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Klaus je největší polistopadové zlo, zaútočil Babiš a schytal to od Jakla

Andrej Babiš se pustil do Václava Klause za jeho slova v novoročním "projevu"
Andrej Babiš se pustil do Václava Klause za jeho slova v novoročním "projevu"  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
3. ledna 2014
10:09

Podle Václava Klause naše země nevzkvétá. Na jeho slova z novoročního "projevu" přitom zareagoval Andrej Babiš, který Klause označil za největší polistopadové zlo. Šéf ANO to poté schytal od Klausova věrného extajemníka Ladislava Jakla.

"Já myslím, že je to na každém, jak mě chce oslovit," uvedl 1. ledna Václav Klaus v rozhovoru na FTV Prima. Reagoval tak na otázku, zda ho lidé mají oslovovat pane prezidente. Poté hodnotil současný stav Česka. A nešetřil kritikou. Mluvil o "zahnívání", špatné atmosféře a o tom, že "naše země znovu opět nevzkvétá". Ale je prý jiná, daleko lepší, než byla před listopadem 1989. Komunismus je pro Klause odepsanou součástí dějin a jeho návrat nehrozí.

Na Klausova slova reagoval mj. miliardář Andrej Babiš. S oslovením Klause se rozhodně nijak "nemazal". Označil exprezidenta značně nelichotivě: "Největší polistopadové zlo by mělo poprosit český národ o odpuštění za to zlo, co tady vykonalo za 24 let své politiky. Určitě na tom jsme lépe než před listopadem ´89, ale ne všichni a určitě ne díky němu, ale díky tradičním schopnostem našeho národa. Nicméně jsme na tom mohli být podstatně lépe, kdyby v politice nebyli ti, kteří tam šli kvůli vlastnímu egu," řekl šéf ANO Parlamentním listům.

Klause se přitom jal bránit třeba pracovník Klausova institutu a jeho bývalý tajemník Ladislav Jakl: "Panu Babišovi asi ještě nikdo neřekl, že už je po volbách a že místo pokřiku by měl začít makat. Jeho voličům přeji, aby se jim dostalo důkazu, že Babiš nebyl zlem i předlistopadovým." Jakl tak narážel na nevyjasněnou situaci kolem Andreje Babiše, který se na Slovensku soudí o to, že nebyl agentem StB.

mirkazam ( 19. února 2015 16:21 )

itartas...dovol,ať se zasměji tvé naivitě !!!

mirkazam ( 19. února 2015 16:19 )

drakulina...

mirkazam ( 19. února 2015 16:18 )

itartas: se prober... A copak pan Ješita Klaus udělal převratného kromě toho,že si nahrabal a amnestie,se kterou dal zelenou všem hajzlůma a podvodníkům.Tak konečně to někdo naplno řekl. To se vám pane Babiši povedlo.

itartas ( 25. ledna 2014 22:25 )

Neznám ho, nezajímá mně, nic pro mne neudělal, neumí mluvit, ví čert jak přišel k prachům a nemyslím si, že by byl pro naši republiku zrovna on nějakým východiskem z nouze. Ten bude koukat rozšířit svůj zaměstnanecký potenciál na 10 milionů zaměstnanců, jeho pokládám za zlo nikoliv pana Klause.

lentilka1728 ( 15. ledna 2014 10:54 )

skvele vystihnuto, Drakulino ... Babise hodnotit je ještě brzo, uvidíme, co se z neho vyvrbi... nicmene drzost Klause je zas o krůček dále nez minule. Bohuzel je jasne, ze jemu slo vždy o vlastní prestiz vic nez o cokoliv dalšího, okolo sebe ma jen ty, co mu pochlebuji (Jakl, Hajek) a stále se drabkem drzi na vysluni, aby mel jistotu, ze vždycky bude pozadovan jeho názor na cokoliv. Je mi lito, ze tohle jsou lide, kteří nam vsem ostatním mají byt vzory chovani.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa