Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Internet se baví politikou: Do koalice hodili vidle, Zeman přeje šťastné a vypité!

Autor: simao - 
21. prosince 2013
06:35

ČSSD, ANO a KDU-ČSL se přou o ministerstva. Prezident se diví, že by v čele obrany měl stanout herec Martin Stropnický. Sám Zeman dál čelí narážkám na svůj kladný vztah k alkoholu. Hradní kancléř Mynář se svlékl donaha kvůli prověrce, kterou stále nemá. A do toho dva policejní prezidenti Červíček a Lessy. Ke konci roku se toho v české politice děje hodně. Lidé se diví, ale i baví.

Nová vláda vzniká v křeči. Situace se zadrhla na domlouvání ministerských křesel. "Nenechám se vydírat, tlačit ke zdi a válcovat," řekl v ČT rozhodně šéf lidovců KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, jehož strana chce o křeslo ministra zemědělství. To si však nárokoval pri ČSSD i Bohuslav Sobotka, který stále doufá, že vláda vznikne do konce roku.

Své si však ke jmenování nových ministrů řekl i Miloš Zeman. Chystá se vměšovat do situace. "Úkolem prezidenta je, aby zde nebyla nová Karolína Peake, nový Jaromír Drábek," tvrdí Zeman. A vyjádřil se proti tomu, aby se ministrem obrany stal Martin Stropnický (ANO). Nestrpí údajně ani, aby do čela ministerstva zahraničí nastoupil Lubomír Zaorálek (ČSSD).

V české politice se toho však děje více. Stále trvá podivná situace kolem dvou policejních prezidentů Lessyho a Červíčka, ze které ministr vnitra v demisi Pecina uspokojivě nevybruslil. Jeho nadřízený, premiér Jiří "ty vole" Rusnok, si pak po ostudě kolem pohřbu Nelsona Mandely, spravil náladu. Prezident Zeman jej patrně již od března jmenuje do rady České národní banky, kde se berou miliony ročně. A na dalších 6 let bude mít o příjem postaráno. Právě ČNB v čele s guvernérem Singerem se přitom opakovaně stává terčem kritiky kvůli zásahu do kurzu koruny.

Rušno je i však kolem kancléře Mynáře, který po dlouhých průtazích požádal o bezpečnostní prověrku na stupni přísně tajné. A do toho si lidé čas od času vzpomenou i na problémy prezidenta Miloše Zemana, který chodí o hůlce - kvůli prodělanému zranění kolene. Není toho málo. Internet se však těmto situacím dokáže i zasmát. Třeba díky zdařilým kolážím grafika Atea.

osinek ( 21. prosince 2013 23:30 )

Není podivné, že Zeman, který si potrpí na "vysokou odbornost", jmenoval šéfem prezidentské kanceláře vymahače pohledávek Mynáře. Jakou má kvalifikaci Mynář na tuto prestižní funkci? Jelikož byl Mynář předsedou Zemanovy sekty SPOZ přezdívané Strana Přátel Opilce Zemana, tak to je dle p.prezidenta dostatečná kvalifikace Nevadí Zemaněnkovi, že Mynář je již roko ve funkci kancléře bez bezpečnostní prověrky?? Z jakého titulu porušuje Mynář a toleruje Zeman porušování pravidel o bezpečnostní prověrce? Jak může Mynář plnit své pracovní povinnosti, když de bez bezpečnostní prověrky nesmí seznamovat s důvěrnými a tajnými písemnostmi? Mynář se též nesmí zúčastňovat jednání p.prezidenta důvěrnějšího charakteru!! Mynář, který byl lídrem SPOZ na Zlínsku v říjnových volbách, utrpěl tak jako jeho SPOZ neskutečný debakl! Svědčí to o velké nedůvěryhodnosti Mynáře. To Zemanovi nevadí?

osinek ( 21. prosince 2013 22:45 )

Tvrdý alkoholik z Vysočiny Zeman při vytváření Rusnokovy vlády (tzv. Zemanových poskoků) konstatoval, že Rusnokovi do výběru ministrů vůbec nemluvil!!Že vše nechal na Rusnokovi!! Proč Miloš Viróza diktuje Sobotkovi (na rozdíl od Rusnoka prošel Sobotka parlamentními volbami), kdo má být ve vládě? O objektivitě Virózy a jeho "moudrosti" svědčí fakt, že drze uplatňuje dvojí metr.Přitom si křivák z Hradu myslí,že jsme přihlouplí,že máme vymyté mozky(alkoholem?)a že mu ty jeho podrazy spolkneme! Rovněž Zaorálek a Stropnický, vůči kterým má Viróza výhrady, úspěšně prošli parlamentními volbami! Jaký je kořala z Vysočiny odborník na otázky obrany a zahraniční politiky? Zemaněnko není odborníkem v těchto oborech, což mu nebrání, aby se jako správný arogantní narcis ke všemu vyjadřoval!! Navíc, si sebestřední Zeman neuvědomuje (nechce uvědomit?), že na svých cestách do zahraničí dělá Česku velkou ostudu! V případě, že si Zeman dovolí blokovat jmenování vzdělaných a inteligentních kandidátů Zaorálka a Stropnického, kteří mají podporu Parlamentní Sněmovny (Česko je parlamentní republika) za členy vlády, Sobotka by se měl obrátit na Ústavní soud, aby Zemaněnka srovnal!

bravotango ( 21. prosince 2013 16:37 )

jecmem44: ledaHovnoDebilku

annakarenina ( 21. prosince 2013 13:29 )

Admine, nejak to tu hapruje.

ivoadler ( 21. prosince 2013 13:22 )

To Zemanovo léčení mi připadá nějak dlouhé. Vyvolává to samozřejmě spekulace o jeho charakteru. Snad se nám Miloš vyléčení alespoň do konce funkčního období. Stropnický bude pořád lepší kandidát na ministra obrany než byla Parkanová nebo Peake. Snad aspoň byl voják. A Zaorálka bych ministrem nejmenoval taky. Člověk, který se aktivně účastní antikomunistické provokace, musí být howado.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa