Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Milý dárek v kauze Rath: Pancová dostala také krabici! Nebyly tam miliony, tvrdí

Soud s Rathem pokračuje: Obviněná Kateřina Pancová a svědkyně Ivana Salačová se přou o krabici s vínem
Soud s Rathem pokračuje: Obviněná Kateřina Pancová a svědkyně Ivana Salačová se přou o krabici s vínem  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
19. prosince 2013
14:43

Nejen krabice se sedmi miliony, se kterou zadrželi v Rudné u Prahy Davida Ratha, ale i další "sedmička vína" se objevila v odposleších, přehrávaných u soudu v kauze Rath. Ve své kanceláři měla podle tvrzení svědkyně přebrat Kateřina Pancová krabici s vínem, ve které byly další miliony. "Tady vám neseme dárek," zaznělo v odposlechu. "Vy jste se na mě připravili," usmívá se Pancová...

Byl dárek opravdu dárek, a nebo úplatek? A bylo v krabici od vína víno, nebo 14 milionů? Přehrávání odposlechů z kanceláře někdejší šéfky kladenské nemocnice Kateřiny Pancové přináší další otázky do kauzy Rath. Obžaloba tvrdí, že Pavel Drážďanský, šéf firmy Konstruktiva Branko, přinesl Pancové krabici vína s úplatkem uvnitř. "Ano, bylo v tom víno," reagovala dnes u soudu Kateřina Pancová na dotaz Práva.

Záhada druhé krabice

Jenže korunní svědkyně Ivana Salačová, podnikatelka ve stavebnictví, která se doznala k údajnému manipulování zakázek ve Středočeském kraji, tvrdí, že v krabici opravdu měly být miliony. "Pan Drážďanský šel k ředitelce Pancové do kanceláře, kde jí předal tu krabici s údajným vínem. Bylo to před mýma očima. Ona to odnesla do zadní místnosti. Pak už jsme se o tom dál nebavili," uvedla dnes Salačová.

Salačová také tvrdí, že s Pancovou domlouvaly předávky "provizí" za získání zakázek na opravu zámku Buštěhrad a gymnázia v Hostivici. Státní žalobce Jirát proto pro Salačovou navrhuje pozici spolupracující obviněné, za což by se jí trest mohl snížit.

Jenže Pancová si o Salačové myslí své: "Ať si paní inženýrka říká, co říká. Při své svědecké výpovědi uvedla, že viděla, že mi pan inženýr Drážďanský předává víno, což on také potvrdil." Zatímco v krabici, kterou si od Pancové odnášel doktor Rath, sedm milionů bylo (i když Rath tvrdí, že netuší, jak se tam vzaly), tajemství téhle krabice zůstává i po puštění odposlechů nerozluštěné. Pancová si navíc dnes stejně jako ostatní obvinění stěžovala na kvalitu odposlechů, na kterých toho podle ní příliš slyšet není. 

mirkazam ( 20. prosince 2013 11:13 )

Jenom mě udivuje, kolik prostoru v mediích dostávají tito výtečníci,jako by se jednalo o nějaké hvězdy. A nejvíc si to užívá narcis Rath. Pochopitelně všichni jsou nevinní,a ti zlí,co je zabácli si to na ně jenom vymýšlí....Velkokomedie.

zabibol ( 19. prosince 2013 19:02 )

Rath v ODS byl. Ale tam tolik nekradli, tak se dal k KSČSSD.

moiaza ( 19. prosince 2013 17:11 )

Zajímavé je, že se za velmi krátkou dobu dokonale naučili morésy modrých ptáků. Krást a krást. Zapírat a zapírat! Možná se připravovali k přestupu do ODS.

silen ( 19. prosince 2013 16:55 )

...sohlasím s "tonny44", ale nemohu se zbavit pocitu, že ti hajzlíci i s tím mafiánským advokátem Sokolem, budou nakonec zcela osvobozeni..., což bude totální výsměch!!!

mirkazam ( 19. prosince 2013 15:28 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa