Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ultimátum pro zamilovaného kancléře: Do středy prověrka, jinak končí, varuje Zeman

Autor: simao, ČTK - 
16. prosince 2013
20:01

Zamilovaný kancléř Vratislav Mynář zaujal v poslední době nejen románkem s moderátorkou ČT Alexandrou Noskovou, ale také chybějící bezpečnostní prověrkou na stupni přísně tajné. Tenhle nedostatek však stále ještě nevyřešil a prezidentu Zemanovi již podle všeho došla trpělivost. Mynářovi vzkázal: Do středy prověrku, jinak vyhazov!

Hradní kancléř Vratislav Mynář zřejmě požádá o chybějící bezpečnostní prověrku ve středu 18. prosince, jinak ve funkci skončí. Podle ČT to dnes řekl prezident Miloš Zeman, který již dříve slíbil, že Mynář o prověrku od Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ) požádá v dohledné době. "Pevně doufám, že ve středu tento týden," upřesnil nyní Zeman, kdy by tak měl Mynář učinit. Na dodatečný dotaz, zda Mynář zůstane kancléřem v opačném případě, uvedl: "Jistě že ne," citovala prezidenta ČT.

Kolem Mynářovy bezpečnostní prověrky se objevila řada pochybností. A čile se spekulovalo, že podnikateli a politikovi, který během předčasných voleb neúspěšně kandidoval za SPOZ Zemanovce, může srazit vaz údajné vlastnictví anonymních akcií. A možná i několik podnikatelských kontaktů.

Zeman sám Mynáře varoval, že bez prověrky nebude moci pokračovat. Začátkem prosince však kvitoval Mynářovo rozhodnutí o prověrku požádat. Mynář je ve funkci zhruba tři čtvrtě roku a nad jeho absencí prověrky řada lidí kroutí hlavou - právě on by totiž měl mít přístup k některým utajovaným hradním dokumentům. A některých jednání se nyní místo něj musí účastnit jeho podřízení, které NBÚ dostatečně prověřil.

mathony ( 17. prosince 2013 07:53 )

napřed do nedělě ted do středy ale které neřekl člověk se diví co vše zeman povolí hlavně že přátelé a rodinní příslušníci dostávají dobře placené místa a kancléř to je kapitola sama pro sebe holt zeman se cpal na hrad což se mu splnilo ale nemá o činnosti co má dělat ani páru co protokol a další věci to ho nezajímá jen kamarádi kteří se mu cpali do prd..e musí zasloužitě odměnit no hlavně že alkohol teče proudem a má co kouřit vždyt si nechal zvýšit rozpočet pro hrad tak co by se staral z čeho se budou vyplácet odměny

mirkazam ( 17. prosince 2013 07:34 )

marmat ( 16. prosince 2013 22:23 )

Kancléř Mynář nesmí na důležitá jednání. Nemá bezpečnostní prověrku 27. září 2013 2:19 Hradní kancléř Vratislav Mynář nemá bezpečnostní prověrku na stupeň tajné či přísně tajné, což komplikuje chod prezidentské kanceláře. Vylučuje ho to totiž z řady důležitých jednání. Žádost o prověrku navíc Mynář pozastavil. Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/mynar-nema-bezpecnostni-proverku-dlw-/domaci.aspx?c=A130926_210208_domaci_zt

marmat ( 16. prosince 2013 22:20 )

JAK TOHLE MUŽE BEJT NULOVÝ ???

marmat ( 16. prosince 2013 22:19 )

TO PŘIDEJTE....aspoň 2 měsíce....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa