Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Klausová je v Bratislavě: Zabydluje se na velvyslanectví

Livia Klausová už je na velvyslanectví v Bratislavě, funkce se ujme v lednu
Livia Klausová už je na velvyslanectví v Bratislavě, funkce se ujme v lednu  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: ljš, ČTK - 
10. prosince 2013
10:40

Roky stála po boku svého muže jako manželka premiéra a posléze prezidenta. Teď Livia Klausová startuje svou vlastní kariéru jako velvyslankyně na Slovensku. Podpora Miloši Zemanovi v jeho prezidentské kampani se jí tak zřejmě vyplatila.

Manželka exprezidenta Václava Klause Livia Klausová je ode dneška na českém velvyslanectví v Bratislavě, oficiálně se funkce velvyslankyně ujme 16. ledna, kdy předá pověřovací listiny slovenskému prezidentovi Ivanu Gašparovičovi.

Klausová je dle svých slov poctěna, že se ujímá vedení českého zastupitelského úřadu v Bratislavě. "Během mé mise chci nejen navázat na vynikající práci svých předchůdců, ale současně svým dílem i přispět k tomu, aby mezi ČR a Slovenskem panovaly i nadále výjimečně dobré vztahy," řekla.

Klausovou na Slovensko prosadil prezident Miloš Zeman. Spekulovalo se o tom, že to bylo za její podporu Zemanovi během jeho prezidentské kampaně. Vedle Klausové Zeman trval ještě na Vladimíru Remkovi jako novém velvyslanci v Rusku, ten by měl odcestovat zřejmě počátkem nového roku. Kvůli způsobu, jakým Zeman své velvyslanecké favority prosazoval, se nepohodl s bývalým šéfem diplomacie Karlem Schwarzenbergem (TOP 09). Výměna velvyslanců byla kvůli tomu zablokována.

S letním příchodem úřednické vlády s ministrem zahraničí Janem Kohoutem spor skončil a Klausová i Remek měli volnou cestu k velvyslaneckému postu.

itartas ( 12. prosince 2013 11:54 )

Prosím vás ať si říká kdo chce co chce, takové fleky se nedostávají jenom tak, ty si musí člověk vysloužit, na ty musí dlouho čekat, pro ty musí něco odtrpět atd. atd. To zřejmě naší mladí adepti na teplé fleky ne a ne pochopit.

cyrilko ( 11. prosince 2013 13:53 )

Ono sa nakoniec ukáže, že Lívie je najlepšie použiteľná na výmenu pampersiek, podávanie liekov na zaražené vetry, unikajúcu stolicu a moč a podobný geriatrický servis Vaškovi. Toto mu tie jeho pipeny robiť nebudú. Slováci sme sklamaní, že ČV sa stalo odkladiskom starých rašpiel politikov, ktorí chcú ešte sa predviesť ako Jura.

strnad86 ( 11. prosince 2013 12:54 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

violahorska ( 10. prosince 2013 22:40 )

Co je doma, to se počítá. U Klausů je to šumafuk. Všichni, jak vidno, jim jdou na ruku.... Zeman s velvyslankyní, mladý je úspěšný "pedagog". Zajímalo by mě, jak skončila jím vedená základní škola v pilotních testech. Asi nic moc, když se výsledky neprezentovali.

veselabublinka ( 10. prosince 2013 22:05 )

Ta co byla manželka tak dostala v 70 letech trafiku!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa