Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vánoce u Zemanových: Paní Ivana už má nakoupeno. Co dostanou manžel a pejsek?

První dáma Ivana Zemanová se svěřila, jak je na tom s přípravami na Vánoce
První dáma Ivana Zemanová se svěřila, jak je na tom s přípravami na Vánoce  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: simao - 
7. prosince 2013
20:03

První dáma Ivana Zemanová dnes vyrazila na adventní koncert hradní stráže a také na vernisáž. Prozradila přitom, zda v rodině prezidenta republiky již panuje vánoční atmosféra a zda začal typický vánoční shon po dárcích. A také, kde letos stráví Zemanovi Vánoce.

Miloš Zeman trávil více jak měsíc na zámečku v Lánech - kvůli zranění kolene. Nyní se sice již přesunul zpátky do kanceláře na Pražský hrad a do Lumbeho vily, kde Zemanovi našli po prezidentské volbě nový domov, letošní Vánoce však u Zemanů budou zámecké. "Budeme slavit, těším se na to. Dohodli jsme se, že budeme slavit s nejbližší rodinou v Lánech," řekla Zemanová v rozhovoru pro TV Nova. Chystá se i napéct nějaké to cukroví, které by podle ní nemělo na sváteční tabuli chybět. Navzdory tomu, že její manžel je cukrovkářem.

První dáma Ivana se také svěřila, jak je na tom s nakupováním dárků. Co koupila manželovi však neprozradila, poodhalila alespoň, co dostane prezidentský pejsek Darcy. "Už jsem odstartovala, co mám pro své nejbližší samozřejmě říct nemůžu... Ale pro pejska mám takovou inteligentní hru," dodala Nově Zemanová. Vypadá to tedy, že prezidentská rodinka už ten psem shrnutý koberec, o který zakopl Zeman v Lánech a narazil v noci do skříně, prominula. A ani Darcy nebude na Vánoce bez dárečku.

Zeman debatoval s poradci

Zatímco Ivana Zemanová vyrazila 17 dní před Vánocemi na veřejnost, na Miloše Zemana během této adventní soboty patrně nijak extra vánoční atmosféra nedýchla. Věnoval se práci - debatě se svým poradním týmem, se kterým probíral reformu státní správy a služební zákon. Oproti původním předpokladům expertní tým se Zemanem nehovořil o otázce prolomení limitů těžby hnědého uhlí na severu Čech. Jednání přitom probíhalo právě na zámečku v Lánech.

zabibol ( 8. prosince 2013 19:51 )

Hlavně aby Miloš nenakoupil.

e.44 ( 7. prosince 2013 22:57 )

Kdy že nebyl naposled připitej?

laura666 ( 7. prosince 2013 21:50 )

KDYŽ NENÍ MILOŠ PŘIPITEJ- TAK NÁHODOU- MYSLIVNU MÁ - TO MU NIKDO UPŘÍT NEMŮŽE JE TO CHYTREJ A SEČTĚLEJ CHLAP...I KDYŽ CHYTREJ-JAK KDY

laura666 ( 7. prosince 2013 21:48 )

TLUSTÁ TEDY JE TAK K VÁNOCŮM DOPORUČUJU HLADOVKU A 2X DENNĚ 10 KOLEČEK KOLEM HRADU

laura666 ( 7. prosince 2013 21:47 )

A TAKY ŘEKNI-ŽE TO CHYTLI OD TEBE BROUKU

Zobrazit celou diskusi