Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Premiér Babiš? Miliardář dostal do Sněmovny nečekaný dopis!

Andrej Babiš uveřejnil obálku dopisu, který dostal z Holandska: Oslovují ho na ní "ministerský předsedo"!
Andrej Babiš uveřejnil obálku dopisu, který dostal z Holandska: Oslovují ho na ní "ministerský předsedo"!  (Autor: Facebook, Foto Blesk - Ladislav Křivan, Karel Kopáč )
Autor: simao, ČTK - 
2. prosince 2013
14:26

Šéf hnut ANO se pochlubil nečekanou zásilkou - do Sněmovny mu přišlo psaní z Nizozemí. Adresát? Ministerský předseda Andrej Babiš! Že vám tady něco nesedí? Nebo že by odesílatel před dnešním kolem jednání ČSSD, ANO a KDU-ČSL vytušil, jak nakonec vládní námluvy dopadnou a kdo nakonec bude novým českým premiérem?

Andrej Babiš dnes rozpoutal na svém profilu na Facebooku zajímavou diskuzi. "Přišlo mi psaní z Holandska," napsal k fotce dopisu, který přišel v listopadu do Sněmovny. Je na něm titulován jako "Prime minister", tedy ministerský předseda. Tím by se přitom měl stát, pokud tedy koaliční jednání dopadnou zdárně, Bohuslav Sobotka.

Kde se stala chyba? A nebo jde o jakousi předtuchu? "Holanďané pochopili, co je pro nás nejlepší. A my bychom je měli poslechnout," zareagovala bryskně jedna z Babišových příznivkyň. "Po případných předčasných volbách by to tak určitě bylo," dodává další z příznivců a patrně i voličů ANO. Lídr ČSSD Sobotka však stejného názoru zajisté nebude. A obě vítězné strany již uvedly, že post premiéra by měla držet sociální demokracie.

Šéf lidovců: Dnes nás čeká klíčové jednání

ANO a ČSSD jsou i nadále nejžhavějšími koaličními partnery. Právě na dnešní podvečer mají přitom sjednanou schůzku s třetím do party, KDU-ČSL Pavla Bělobrádka. Ten by o formě budoucí spolupráce měl rád jasno ještě předtím, než ve středu odletí do USA, uvedl server idnes.cz. Dnešní jednání označuje šéf lidovců za zásadní a klíčové, kam se však po něm chystá, to neprozradil. Ve Sněmovně se prý omluvil, že jde o dlouhodobě plánovanou zahraniční cestu. Zdá se však, že lidovci v jednáních tahají za kratší konec a vítězové voleb je mohou snadno obejít. I Bělobrádek již dříve přiznal, že jeho strana je v koalici nahraditelná.

Úsvit nové vlády?

Babiš se Sobotkou by se mohli rozhodnout pro jiné řešení - spolupráci s Okamurovým Úsvitem. A kdo ví, třeba by dali podnikatelé Andrej a Tomio slovo a novým ministerským předsedou by se přece jen mohl stát "holandský favorit". ANO a Úsvit k sobě přece jen mají blíže, a to i programově. Je to však značně divoký scénář. Babišovci se tak zatím dohodli pouze s ČSSD - a společně tyto strany oznámily, že našly shodu v 99% programu. Andrej Babiš se přitom nechal dříve slyšet, že by vzal post ministra financí. V souvislosti s jeho působením ve vládě však panují obavy kolem jeho případného lustračního osvědčení kvůli sporné minulosti z dob komunistů.

strnad86 ( 4. prosince 2013 10:21 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

rukka ( 3. prosince 2013 10:50 )

když seš tak chytrej, tak kdo by mu takovejhle idiootskej dopis poslílal a proč by s ním šel na FB, když před 2 měsíci říkal, že pomalu neví co je internet. Prostě je to jeho stbácká hra

petkule ( 2. prosince 2013 23:18 )

kdo mu co psal? že by mu přišlo oznámení o tomto www.andrejbabis.cz ? ale to by se asi nepochlubil

dzery ( 2. prosince 2013 18:16 )

Vždyť Bureš je taky komunista.

bb88 ( 2. prosince 2013 17:49 )

Ať se ČSSD na Babiše vysere. Mají komunisty a Okamuru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa