Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Babišova schůzka se Zemanem: Pane prezidente, smím být ve vládě?

Autor: ČTK - 
24. listopadu 2013
19:17

Andrej Babiš se dnes sešel s prezidentem Milošem Zemanem. Schůzka se odehrála na žádost šéfa ANO. Babiš se s hlavou státu sešel kvůli jedné otázce, na kterou neznal odpověď. O čem tedy s prezidentem jednal?

Prezident Miloš Zeman se dnes sešel s Andrejem Babišem. O schůzce, která se uskutečnila na žádost šéfa hnutí ANO, informovala ČTK hradní mluvčí Hana Burianová. A o čem vlastně Babiš se Zemanem jednal?

Babiš se s hlavou státu sešel, aby zjistil Zemanův názor na své případné vládní angažmá. "Jednal jsem o jeho názoru na mé působení ve vládě," napsal Babiš ČTK v textové zprávě. "Co se týče bližších informací, tak nebudeme v tuto chvíli nic sdělovat. V případě, že by se pan prezident chtěl vyjádřit v nadcházejících dnech, tak vyjádření zašleme," řekla ČTK mluvčí Burianová.

Babišovo hnutí si při jednání s ČSSD vyjednalo post ministra financí v budoucí vládě a právě samotný předseda je jedním z kandidátů. Babiš ale dnes také zopakoval, že sám má zájem stát se vicepremiérem pro ekonomiku.

K účasti ve vládě však podle zvyklostí potřebuje negativní lustrační osvědčení, které by vzhledem k figurování ve svazcích StB, kvůli němuž se na Slovensku soudí, měl nyní problém získat. Navíc o něj nehodlá ani požádat.

Prezident se dříve vyjádřil, že bez lustračního osvědčení žádného ministra nejmenuje. Babiš však v dnešním diskusním pořadu televize Prima Partie prohlásil, že se ho pokusí přesvědčit, aby svůj postoj změnil.

rudyptak48 ( 25. listopadu 2013 14:36 )

V Přerovské chemičce nebyla zajištěna bezpečná technologie výroby kyseliny sírové. Odpad, který unikal z komínů byl nebezpečný. Za určitého počasí a tlaku se kouř kondenzoval a leptal i skla oken. Komouši s tím nic nedělali. Lidi byli pro ně jenom výrobní nástroj.

vonamula ( 25. listopadu 2013 04:51 )

to je zase vytočenejch kok*tů dnes bude dobrej den !

karmavana ( 25. listopadu 2013 01:10 )

Druhý nejbohatší Čech a kašpárek? Proti tomu je tvůj do omrzení nejlepší nepřítel, politickomrtvolnej žabař.

namoroman ( 24. listopadu 2013 23:25 )

honza1965 ( 24. listopadu 2013 22:54 )

Už jsem ti to psal

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa