Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

ODS čeká, co Nagyová: Spáchejte radši harakiri, vyzval vedení bývalý člen

Vedení ODS řešilo, co dál: Kdo povede stranu, jak se bude muset uskromnit. Došlo však i na otázku vyloučení Jany Nečasové (dříve Nagyové)
Vedení ODS řešilo, co dál: Kdo povede stranu, jak se bude muset uskromnit. Došlo však i na otázku vyloučení Jany Nečasové (dříve Nagyové)  (Autor: Foto Blesk - Martin Přibyl, Petr Novotný, Zbyněk Pecák)
Autor: simao - 
18. listopadu 2013
18:00

V ODS pokračuje hledání cesty z blamáže, kterou přinesly parlamentní volby. Vyhlíží se nový stranický šéf. A stále častěji padá jméno exministra školství Petra Fialy. Ve straně však řeší i další věci - uskromnění, ale i vyloučení Jany Nečasové (dříve Nagyové) a hrozící rozchod s dalším bývalým předsedou. Radši sami spáchejte harakiri, vyzval vedení rázně bývalý člen modrých.

ODS čekají po volebním propadáku změny. Dotknou se i jeho nejužšího vedení - současný stranický šéf Martin Kuba svou pozici obhajovat nechce a tak se na lednovém kongresu bude rozhodovat, kdo po něm převezme žezlo. Miroslava Němcová? Nebo někdo jiný? Čím dál tím častěji se spekuluje o exministru školství Fialovi. "Jakákoli funkce je pro mě zajímavá jen tehdy, pokud mohu jejím prostřednictvím něco změnit. Pokud se ODS chce změnit, tak jak jí to dali voliči najevo, jsem ochoten ji vést," uvedl ČTK Petr Fiala, kterého na předsedu navrhla ODS Brno-střed.

Miroslava Němcová, kterou europoslanec Zahradil označil za jednoho z "neprůstřelných lidí" a vhodných kandidátů, se konkurence nebojí. Na dnešním brífinku po jednání výkonné rady ODS uvedla: "Je zcela logické, že padají různé návrhy, kdo bude předsedou, příp. předsedkyní. Považuji to za velmi dobré." Fialu však již podpořil třeba třeba i Jiří Pospíšil, který jako jeden z mála ve volbách nepropadl. "Myslím, že on (Fiala) je pro ODS nejlepší řešení," řekl Pospíšil idnes.cz.

Spáchejte harakiri, vyzývá vedení bývalý člen

K vyvození závěrů z volebního propadáku však vedení strany rázně vyzval její bývalý dlouholetý člen a předseda místního sdružení ODS Praha-Kunratice Zdeněk Šmíd. "Je to jednoduše řečeno strašné, totální porážka, neuvěřitelný debakl. Žít a politicky pracovat v Japonsku, tak ... musíte spáchat celá výkonná rada hromadně harakiri," okomentoval současné dění v Parlamentních listech. "Bezzásadovost, lež, držení se funkcí, nedodržování slibů, co myslíte dámy a pánové ve výkonné radě, je to to, co voliče získá a bude je přitahovat? No, volby to ukázaly," dodal Šmíd.

Kuba: Krach ani stěhování nebude

Současný šéf Kuba se však snaží mírnit vášně. A odmítá drastické líčení povolební bídy ve straně. Nehrozí prý ani finanční krach, či stěhování. "Je to samozřejmě situace, kdy se musíme uskromnit," uvedl dnes Kuba. "Neplánujeme změnu našeho sídla, pouze diskutujeme, zda budeme muset omezit provoz a využijeme všechny prostory," dodal.

O Nagyové nejednali, Nečas je podle Němcové jen běžný člen

V ODS se však rodí další skandál - opět rozkol s bývalým předsedou, tentokrát Petrem Nečasem. A to kvůli vyloučení jeho manželky Jany Nečasové (dříve Nagyové). Vedení o tom však dnes podle Kuby jednalo jen krátce. "Byla otevřena i otázka, která se týkala kroku kolem vyloučení Jany Nagyové," potvrdil Kuba. Ale vzápětí dodal: "(Nagyová) se může proti tomuto rozhodnutí odvolat k oblastnímu smírčímu výboru tak, jako by se řešila u každého člena, který by nesouhlasil s takovým rozhodnutím... My jen vyčkáme jejího stanoviska."

"Já se domnívám, že vzhledem k tomu, že ODS má 21-22 tisíc členů, tak není možné, abychom se jednomu z nich věnovali jiným způsobem, než všem ostatním," okomentovala Miroslava Němcová dění kolem Nečase, který také nyní hrozí odchodem. Expremiér je zkrátka už jen běžný člen bez nějakých výsad... "Není důvod, aby se jak grémium, tak výkonná rada věnovala tomuto problému nějak hlouběji," dodala Němcová.

hejhej ( 19. listopadu 2013 14:46 )

johanka: Naprostý souhlas

zadnice ( 19. listopadu 2013 10:55 )

"Bezzásadovost, lež, držení se funkcí, nedodržování slibů, co myslíte dámy a pánové ve výkonné radě, je to to, co voliče získá a bude je přitahovat? No, volby to ukázaly," dodal Šmíd. Naprosto přesné zhodnocení, jsou všichni "vychovaní" arogantním a sebestředným Klausem a to je výsledek!!!

johanka ( 19. listopadu 2013 08:37 )

Němcová, Nečas, Kuba, Pospíšil, Benda .... už se na ty ksichty nemůžu ani podívat...... Rozkradli celou zem, schválili podvodem církevní restituce - už není co ukrást, tak ať zmizí a stydí se za to, co všechno s pomocí Schwarzenberga a Kalouska "dokázali" - jak se přičinili o "blaho" naší země....

salto ( 19. listopadu 2013 07:51 )

Ono to vážně vypadá, že ódées půjde do kytek. Tím, že ztrácejí vliv, se od nich odkloní kmotři a kmotříci a spirála zapomnění je roztočená. Jóóó kde jsou ty časy, kdy zloději, tuneláři a mafiáni byli ochotni platit 100 000 Kč za večeři s papá Klausem (nějak nám ten distinguovaný pán zhrubnul - chtěl se prát) na Žofíně. Vidím paralelu s KDU - 1 až 2 období se nedostanou do PS a pak je voliči nas.aný na celý svět vytáhnou zpátky do PS a jak s tím potom naloží ODS je pouze na nich. Jasné je jedno: modré straky docvrlikali a to je dobře.

wimr ( 18. listopadu 2013 21:03 )

zrovna tak jako ty, hňupe

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa