Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sobotka: ČSSD souhlasí s návrhy ANO na úspory, v daních se stále rozcházíme

Podle Sobotky proběhlo vyjednávání dobře, i když se ČSSD a ANO stále v některých věcech rozcházejí
Podle Sobotky proběhlo vyjednávání dobře, i když se ČSSD a ANO stále v některých věcech rozcházejí  (Autor: Foto Blesk - Karel Kopáč, Ladislav Křivan)
Autor: shp, ČTK - 
17. listopadu 2013
21:57

Podle Bohuslava Sobotky ČSSD souhlasí s některými návrhy úspor, které ANO prosazuje. Rozpory přetrvávají především v oblasti daní a majetkových přiznání. Prohlásil to po setkání vyjednávacích týmů.

Opět se strany sejdou v sobotu. Do té doby budou jednat expertní týmy. Příští týden se Sobotka setká také se šéfem lidovců Pavlem Bělobrádkem a se zástupci církví, s kterými chce jednat o majetkovém vyrovnání. ANO má naplánovanou schůzku s KSČM.

Vytváří se spolupráce

Sobotka po dnešním jednání v Lidovém domě řekl, že díky mnohým programovým shodám se "vytváří předpoklad možné vládní spolupráce". "Po sobotním jednání bychom mohli být dále a bavit se o znění koaliční smlouvy," řekl novinářům Sobotka.

Žádné omezování v investicích

Sociální demokracie souhlasí s některými návrhy úsporných opatření, které ANO prosazuje, jako jsou centrální nákupy. Shoda podle Sobotky panuje také na tom, že nová vláda by neměla hledat úspory v omezování investic, ale například v platech státních zaměstnanců. Obě strany chtějí podpořit hospodářský růst a vznik pracovních míst.

Rozpory v daních

Rozpory nadále přetrvávají v názoru na daně, které ANO na rozdíl od ČSSD nechce zvyšovat. Experti obou stran proto do soboty připraví výpočty toho, jak by jednotlivé návrhy výše daní ovlivnily státní rozpočet. Podle Sobotky se strany neshodly ani na tom, jaká opatření by mohla zabránit daňovým únikům.

versutus ( 19. listopadu 2013 11:15 )

Slovo mzda jsem ve svém prvním příspěvku vůbec nepoužil. Chce to lépe číst a nevymýšlet si.

versutus ( 19. listopadu 2013 11:12 )

Vydělat se dá samozřejmě i podnikáním. Neměl jsem na mysli jen mzdy při zaměstnaneckém poměru.

versutus ( 19. listopadu 2013 10:14 )

Nemáš pravdu. Uklidni se, množstvím vykřičníků si ještě nikdo tu "svou pravdu" nevydupal a ty nebudeš vyjímka i když chápu, že emoce tebou zmítají, soudě podle množství vykřičníků. Všechno se zdanit nemusí. Zřejmě jsi ještě neslyšel o nezdanitelných položkách. Jenže tady nejde jen o zvyšování odvodů na daních z příjmů nebo ze zisku v podnikání. Socani chtějí jít ještě mnohem dál! Rádi by například znovu zavedli darovací daň při převodu nemovitostí mezi nejbližšími příbuznými, ačkoliv náklady na správu této daně převyšují zisky při jejím výběru apod. Zkrátka naslibovali v předvolební kampani, že dají kdekomu a na to ty peníze musí zase někomu vzít.

versutus ( 18. listopadu 2013 23:49 )

versutus ( 18. listopadu 2013 23:46 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa