Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Skandální konec motýla Emanuela: Krásní žluťásci vyhubeni kvůli dotacím!

Místo žlutých motýlků můžeme dětem již léta ukazovat lány řepky olejné.
Místo žlutých motýlků můžeme dětem již léta ukazovat lány řepky olejné.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Aleš Půček - 
13. listopadu 2013
17:00

NÁZOR: Taky jste si všimli, že je na loukách rok od roku méně motýlů? Máte pravdu. Jen za 20 let klesl počet motýlů na loukách v EU o polovinu. Před šesti lety tak z ČR úplně zmizel žluťásek barvoměnný. A důvod? Podle posledních zjištění za to mohou i dotace z EU.

Děti, které by v budoucnu tak chtěly spatřit živou předlohu pohádkového motýla Emanuela, mají díky tomu smůlu. Čeští eurobolševici totiž nastavili pravidla pro čerpání dotací přidělených z EU tak, že se jim podařilo krásné motýly žluťásky barvoměnné u nás během pár let vyhubit.

Dotace určují vše

Podle předního českého odborníka Martina Konvičky jsou dotace totiž nastaveny tak, že přesně určují, kolikrát a v jakých termínech se má louka posekat, aby měl na ně příjemce nárok. Jednoduše řečeno centrálně řízené plánování bez ohledu na místní podmínky.

Jenomže motýli potřebují pro svůj život pestrou, různorodou krajinu. "V minulosti hospodařil každý rolník trochu jinak, což právě tuto pestrou krajinu vytvářelo," vysvětlil důvody zkázy motýlů pro server idnes.cz Konvička.

Tradiční selský rozum českých zemědělců byl tak nuceně nahrazen nařízeními eurobolševiků, kteří přírodu viděli maximálně v podobě golfových hřišť u jejich luxusních hotelů. Česká krajina pláče a rodiče místo žlutých motýlků mohou svým dětem již léta ukazovat lány řepky olejné.

blooroses ( 14. listopadu 2013 19:51 )

Já bych ty nadávající nejraděj, kdyby to šlo, do tý jimi opěvovaný minulosti tak na půl roku vrátil.... Už po měsíci by žebrali, že chtěji zpět

blooroses ( 14. listopadu 2013 19:48 )

Cinkání klíčema byla jenom bezvýznamná kulisa k předem domluvenému danému dění. To do EU ten kdo měl rozum, za žádnou cenu nechtěl, jenže blbci, asi tesknící po RVHP, zvítězili

cityjail ( 13. listopadu 2013 20:45 )

Zase vedle,já jsem chachar z Ostravy a o vložkách jsem nepsal.A pokud vím,NIKDO se neměl zle a co je podstatný-makat museli VŠICHNI!! Teda i naše privilegovaná menšina,kterou na příkaz Bruselu musíme všichni sponzorovat,aby se nerozlejzali k nim víme?? A co se týká bydlení,za 3+1 1.kategorie jsem platil 315.- nájem a 160,- inkaso.

jahodove_ticho ( 13. listopadu 2013 20:00 )

jooo horník. tak to je jasný odkud plyne tvá zapšklost. vy jste u nás na kladensku byla šlechta, dobře placený, nejlepší dovolený, líp zásobený krámy... No vy brečet musíte. Čekal sem na argument kterým by si možná dal červíčka, ale ty tvoje rohlíky a vložky, s tím se jdi bodnout. Jediný z čeho můžeme být v prdeIi jsou ceny nemovitostí a bytů. V tom bylo tenkrát líp...

cityjail ( 13. listopadu 2013 19:45 )

Joo,to jsou plky-já bral na šachtě v roce 1984 už kolem 6500.-netto a šlo to furt nahoru.Takže jsem se zle neměl.A to jsem nebyl vážený ani svazákem,ani komančem.A to že byly věci pod pultem? No a co? Dneska jsou na pultě a lidi na ně nemaj-v čem je to lepší??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa