Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lítý boj o vedení ČSSD: Sobotka získal navrch nad Haškem, ten má rezignovat!

Sobotka válcuje Haška, většina členů ČSSD je na jeho straně
Sobotka válcuje Haška, většina členů ČSSD je na jeho straně  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK - 
4. listopadu 2013
19:53

Rozepře ve straně pokračují, ale v souboji o vedení sociální demokracie získal v uplynulém týdnu výrazně navrch předseda ČSSD Bohuslav Sobotka nad druhým mužem strany Michalem Haškem. Podpořila ho královehradecká i pražská ČSSD. Podle sociálních demokratů z Prahy, Zlína a Jižní Moravy má Hašek dokonce rezignovat.

Krajský výkonný výbor (KVV) pražské ČSSD podpořil dnes při vyjednávání o koalici předsedu strany Bohuslava Sobotku. Zároveň vyzval Michala Haška, Zdeňka Škromacha a Jeronýma Tejce, aby složili své funkce. Důvodem je povolební schůzka s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech, kterou Hašek opakovaně popíral, nakonec ji ale přiznal.

Sobotka vede

Sobotkovi, který ještě minulou neděli čelil výzvě předsednictva ČSSD k odchodu, se i díky aféře okolo lánské schůzky podařilo situaci otočit a strhnout na svou stranu většinu sociálních demokratů. Jeho pozici stranické jedničky tak podle všeho 10. listopadu potvrdí ústřední výkonný výbor ČSSD.

Hašek bojuje, seč mu síly stačí

Naproti tomu Hašek bojuje o politický život. Atmosféru na jednání ústředního výkonného výboru, od něhož si Sobotka slibuje ukončení dvojhlavého vedení strany, mohou předznamenat zasedání jednotlivých krajských organizací ČSSD. Ty se začaly scházet v minulém týdnu a zatím vyjadřují jednoznačnou podporu Sobotkovi.

rudyptak48 ( 6. listopadu 2013 09:37 )

Kdo si nechce ušpinit svědomí, ať se necpe do politiky. Politika je děv-ka, která podrží každému kdo to s ní umí. Naši politici jsou lháři a podrazáci, a navíc to jsou amatéři, jenž nedovedou vyjednat společný postup. Zatím ani jedna vláda se neobešla bez podrazáků. Nezáleží na tom, zda jsou to levičáci nebo pravičáci. Je to všechno stejná svoloč. Buhužel v naší nesvéprávní parlamentní demokracii to ani jinak nejde. Nevolí se osobnosti a odborníci, volí se lháři a zloději, které na své kandidátky dá každá strana. Slušný člověk, i kdyby byl ve straně a myslel to poctivě, se na čelní a volitelné pozice nikdy nedostane. Než mít takovou demokracii, tak to raději absolutizmus nebo diktaturu. V těchto režimech je alespoň omezený počet zlodějů.

jezulinka ( 4. listopadu 2013 23:16 )

tak si vyhledej na netu Bohuš a jeho neoprávněné náhrady na bydlení v roce 2009 atd. - a jiné a jiné

jezulinka ( 4. listopadu 2013 23:15 )

ne dům ale byt si za to koupil...oprava a najdete to na netu...

jezulinka ( 4. listopadu 2013 23:14 )

přesně tak, bojí se o majetky, prokázání původu, církevní restituce a tak mají stažené zadnice...a hra na levici a pravici tu je jen pro nás, jinak je to hra o koryto a mamon, Sobotka si bral neoprávněně náhrady za byt, byl za to vyšetřován, měl z toho 5 mega a pořídil si za to dům a je to vše OK a je to tak a tak to má být hihi

jezulinka ( 4. listopadu 2013 23:10 )

každému normálnímu člověku to dochází, proč mu pravice tleská a jede proti Haškovi, protože Bohuš nechtěl ani vládu Kaldy a Nečase shodit, myslel, že bude v koalici s Topkou, když Nečas musel do prčic tak se nedivte, že mu tito tleskají a burcují studenty a bůhví koho, aby byly protesty

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa