Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Účastníci zájezdu za Zemanem: Hašek a spol. k útěku použili návnadu!

Miloš Zeman přivítal v Lánech delegaci z ČSSD: V čele s Michalem Haškem. A stala se z toho aféra plná lží a zapírání!
Miloš Zeman přivítal v Lánech delegaci z ČSSD: V čele s Michalem Haškem. A stala se z toho aféra plná lží a zapírání!  (Autor: ČTK, Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: simao - 
4. listopadu 2013
15:00

Tenhle výlet do Lán se stal jedním z ústředních povolebních témat - pětice sociálních demokratů v čele s Michalem Haškem vyrazila na mýty a kupou lží opředené jednání s prezidentem. Co si Hašek s Milošem Zemanem řekli? A jak se dostala parta "pěti zbabělých" ze zámečku nepozorovaně pryč v momentě, kdy do něj dorazil štáb ČT? Museli prý použít únikovou kličku!

O výletu do Lán se jako první na veřejnosti rozpovídal Milan Chovanec. Hejtman, který neudržel jazyk za zuby a všem vytroubil, jak pětice sociálních demokratů v čele s Michalem Haškem vyrazila v sobotu krátce po volbách na "poradu" za prezidentem, u kterého se podával volební gulášek. Pořádně pikantní guláš pak vznikl z následných vyjádření jeho stranických kolegů Haška, Škromacha, Tejce a Zimoly. Nejprve svorně odmítali, že by k nějaké schůzce došlo. Na mou duši, na psí uši jsem u Zemana nebyl, tvrdil Michal Hašek. Když pak celá bublina kolem návštěvy v Lánech splaskla, byla z toho veliká ostuda. A nyní vychází najevo další detaily schůzky, která otřásla ČSSD a celou českou politickou scénou.

Schůzku sjednal Michal Hašek, píše Respekt, který se pustil do rekonstrukce celé aféry. Tejcovi a Škromachovi Hašek měl říct o chystané akci ve volebním štábu v Lidovém domě, Zimolovi a Chovancovi prý poslal SMS s několikadenním předstihem. Tedy bez toho, že by znal výsledek voleb. Právě Hašek pak nechal v druhý den voleb přistavit do podzemní garáže nedaleko centrály ČSSD dva vozy - v jednom, svém služebním Superbu, měl do Lán jet se Škromachem a Tejcem, v druhém jela dvojice hejtmanů Zimola a Chovanec. Do Lán dorazili údajně ve 20:15. Zeman prý mezitím dokončil procházku v Lánském parku, kde u rybíčku "rozdýchával" volební neúspěch SPOZ Zemanovců, tvrdí Respekt. A pak již došlo k jednání s "Haškovci". Narušil jej však příjezd štábu ČT a z návštěvy se rázem stala kovbojka!

Únik z Lán: Jak Hašek a spol. "přečůrali" novináře

Když zhruba ve 21:30 z Lán povedená "oranžová" partička odjížděla, pozorovali prý novináři návnadu - jako úhybný manévr mezi ně prý vyslali "účastníci lánského zájezdu" černé auto značky Audi, patřící Útvaru pro ochranu ústavních činitelů. Sami pak vyklouzli z areálu bočním vchodem a vrátili se do Lidového domu. Nedlouho poté se roztočil zběsilý kolotoč zapírání, napadání neúspěného Sobotky po volebním "propadáku" a výzvy k jeho rezignaci, ke kterým si přisadili i další sociální demokraté. Třeba Vítězslav Jandák.

Nad celou návštěvou však ještě zůstává řada neznámých. Nikdo třeba neví, o čem přesně se Zeman s "pěticí zbabělých" skutečně bavili. Údajně však došlo i k sólo schůzce prezidenta s Michalem Haškem. A tam prý mohl Zeman Haškovi oznámit, že ze Sobotky premiéra prostě neudělá, spekuluje Respekt. Např. kvůli jistým kompromitujícím materiálům, které by na Sobotku mohl Zeman mít z doby Sobotkova působení na ministerstvu financí. A nebo jen kvůli osobní mstě. Sám Zeman však nyní žádné vysvětlení neposkytne. Nedlouho po schůzce zakopl podle ministra zdravotnictví Holcáta ve tmě o koberec, poranil si koleno, je v pracovní neschopnosti a na veřejnosti od schůzky nevystoupil.

zadnice ( 5. listopadu 2013 09:20 )

Že se k tomu "propůjčil" , nebo spíše to tvrdě podpořil i mstivý Zeman mně ani nepřekvapuje!!! Rozčarováni jsou "aktéři", protože Hašek už se viděl premiérem, Tejc ministrem a 1. místopředsedou vlády a zbytek ministry a dalšími místopředsedy vlády!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prostě HNUS!!! 

sabartnok ( 4. listopadu 2013 22:45 )

 a tohle handrkovani o koryta platime. to je ta nejtrapnejsi reality show skandal s dominou pocinaje a verejnym spiknutim konce.BLITBA!!!!!

namoroman ( 4. listopadu 2013 22:02 )

Okamuru třeba, jsi slepý??? Babiše bych ještě snesl...

kukuku ( 4. listopadu 2013 20:53 )

Subotnik Bob? Fešák co od revoluce makal jenom v parlamentu.

minehava ( 4. listopadu 2013 20:23 )

Wandzi,Zeman má aligátora. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa