Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vít Bárta před zatčením: Takhle mu chutnala svoboda! Nevinně na víně s Klasnovou

Vít Bárta po volbách vyrazil na víno s manželkou Kateřinou Klasnovou. de tak patrně o jeho poslední foto na svobodě
Vít Bárta po volbách vyrazil na víno s manželkou Kateřinou Klasnovou. de tak patrně o jeho poslední foto na svobodě  (Autor: Foto Blesk - Martin Pekárek, Facebook)
Autor: simao - 
1. listopadu 2013
12:48

A už zase ta sedmička vína! Davida Ratha zatkli s krabicí od vína, kde měl však miliony. Patrně poslední foto Víta Bárty na svobodě předtím, než ho zadrželi, je také s vínem. Ještě v pondělí se totiž s manželkou Kateřinou Klasnovou chlubili návštěvou u válečných veteránů, kde společně popili. Ve čtvrtek však Bártu sbalila policie v centru Prahy před luxusním hotelem Four Seasons. Na rozdíl od Ratha však Bárta aspoň tu sedmičku otevřít stihl...

Zatčení Víta Bárty je zatím zahaleno jedním velkým tajemstvím. Oficiálně ho nikdo nepotvrdil, jisté úkony ale patrně probíhají. Jen je nelze komentovat, potvrdit, ani vyvrátit, mlží jak státní zastupitelství, tak i Generální inspekce bezpečnostních sborů. Na případ se prý vztahuje zákon o ochraně utajovaných informací. Postupně však začíná být přece jen jasněji. A nad Vítem Bártou se opět stahují mračna... Šéf Věcí veřejných byl podle informací ČT zatčen ve čtvrtek v centru Prahy před luxusním hotelem Four Seasons. Nyní by měl být v cele předběžného zadržení a údajně se rozhoduje o jeho vzetí do vazby.

Zatčen prý i plukovník protikorupční policie

Nejprve se objevila informace, že by mohlo Bártovo zatčení souviset s jeho údajným tlakem na obsazení postu šéfa police Petrem Lessym. Ten však jakékoli spojení popřel. "Absolutně nevím, o co v téhle věci jde. Vůbec nevím, zda byl pan Bárta s někým zadržen," dodal Lessy v ČT. Podle serveru Česká pozice byl však spolu s Bártou zadržen i plukovník protikorupční policie Jan Petržílek, který pracuje coby vedoucí odboru analytiky a informatiky na Úřadu odhalování korupce a finanční kriminality. Mohlo by tak jít o vynášení tajných informací. GIBS již údajně zapečetila Petržílkovu kancelář. "Tomu se nikdy neubráníte, aby někdo něco nevynesl," uvedl k tomu exministr vnitra František Bublan (ČSSD).

Spojení s odposlechy Kolibříka Béma a Mazánka Janouška?

Vyšetřování tak patrně míří do policejních řad. Pikantní na tom je, že Bárta před vstupem do politiky šéfoval bezpečnostní agentuře ABL a již dříve se spekulovalo třeba o odposlouchávání politiků. ABL se měla dostat i ke známým odposlechům o kolibříkovi a mazánkovi - tedy nahrávek hovorů Pavla Béma a Romana Janouška! Tyhle citlivé záznamy pořídila BIS v roce 2007. A shodou okolností tam tehdy pracoval Petržílek. Kruh se uzavírá?

Poslední foto na svobodě: Bárta také s vínem

Zatčení Šéfa Věcí veřejných Bárty zatím nikdo z jeho okolí nekomentoval. Ani jeho manželka Kateřina Klasnová, kterou Blesk.cz zastihl, jak dnes ráno sama venčí psy a následně balí kufry - pro Bártu do vězení? Ještě v pondělí se přitom tenhle známý politický pár na sociální síti chlubil, jak spolu vyrazili navštívit válečné veterány a veteránky. Teď však má Bárta na krku opět policejní vyšetřování. Není to však poprvé. V dubnu 2011 ho další Véčkař Jaroslav Škárka obvinil z uplácení. Bárta dostal 18 měsíců podmíněně, ale nakonec byl očištěn.

Takhle Bártovi chutnala svoboda! Na svátek 28. října vyrazil s Kateřinou Klasnovou na víno s válečnými veterány a veteránkami Takhle Bártovi chutnala svoboda! Na svátek 28. října vyrazil s Kateřinou Klasnovou na víno s válečnými veterány a veteránkami | Facebook

123automobil ( 2. listopadu 2013 07:56 )

123automobil ( 2. listopadu 2013 07:56 )

123automobil ( 2. listopadu 2013 07:56 )

123automobil ( 2. listopadu 2013 07:55 )

123automobil ( 2. listopadu 2013 07:55 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa