Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Vít Bárta byl zatčen! Smutná Klasnová balila kufry

Autor: simao - 
1. listopadu 2013
00:05

Nečekaná zpráva se ve čtvrtek nedlouho před půlnocí rozšířila Českem. Pro šéfa Věcí veřejných Víta Bártu si prý měli přijít muži zákona! Jenže policie, Státní zastupitelství i GIBS zatím mlčí. Fotograf Blesk.cz ale přistihl v pátek ráno jeho manželku Kateřinu Klasnovou, jak balí kufry. A podle všeho to vypadá, že Bártu opravdu sebrali!

Šéfa Věcí veřejných Víta Bártu prý zatkli! Pro politika a podnikatele, který dlouhou dobu stál za bezpečnostní agenturou ABL (dnes již přejmenovanou a vedenou jeho bratrem), si měla policie přijít během čtvrtka. Bártovo "sebrání" by přitom údajně mohlo souviset s kauzou odvolaného policejního prezidenta Petra Lessyho. Tn.cz však dodává, že si Bárta měl údajně kupovat od policie utajené informace!

Blesk.cz zprávu o zadržení Víta Bárty ověřoval u policie, Státního zastupitelství i Generální inspekce bezpečnostních sborů. Všichni však ve čtvrtek večer mlčeli a předávali si dotaz jako horký brambor. Nemohou prý nic takového potvrdit, ani vyvrátit. "Tento dotaz nebudeme s ohledem na ochranu utajovaných skutečností nijak komentovat," pokračovala v pátek v tajnostech kolem Bárty mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová. Stejně zareagovala i mluvčí GIBS Radka Sandorová. 

Šíleně smutná Kateřina Klasnová

Server tn.cz přitom tvrdí, že Bárta nebral ve čtvrtek telefony, nebyl doma a noc patrně strávil v cele předběžného zadržení. Nyní by se mělo údajně rozhodovat o jeho vzetí do vazby. Fotograf Blesk.cz pak v pátek ráno v Praze na Klárově přistihl Bártovu manželku Kateřinu Klasnovou, jak sama posmutněle venčí pejsky a následně balí kufry. Situaci kolem svého muže odmítla komentovat.

Jak se do lessy volá...

"Jsem v němém úžasu nad tím, co všechno se dá s mým jménem spojovat," dodal bývalý policejní šéf Petr Lessy, kterého prosadil do funkce tehdejší ministr vnitra za VV Radek John. Spekulovalo se, že na Lessyho nominaci v zákulisí tlačil nejvíc právě Vít Bárta. Lessy však v čele policie skončil loni v srpnu, kdy ho propustili po obžalobě ze zneužití pravomoci úřední osoby. Vinu od počátku odmítal a nedávno ho soud očistil. Není však jasné, jak měl být Bárta do celé kauzy zapleten. A zda vůbec. Žádný z orgánů činných v trestním řízení zatím nepotvrdil ani jeho uvěznění... "Živé akce nekomentujeme," odmítla mluvčí GIBS potvrdit, zda v souvislosti se zatčením Bárty došlo i k zásahu na protikorupční policii. Podle severu Česká pozice byl přitom s Bártou zatčen i šéf analytického úřadu protikorupční policie!

Bárta: Výbuch u voleb. A teď problémy se zákonem?

Pro Bártu jde však každopádně o další šok. V předčasných volbách neúspěšně kandidoval za Okamurovo hnutí Úsvit přímé demokracie a voliči tak vystavili červenou jeho návratu do poslaneckých lavic. "Ještě při sečtení 90% hlasů jsem byl ve Sněmovně, ale nakonec o pouhých 175 hlasů mi to nevyšlo," okomentoval neúspěch Bárta na Facebooku. "Není v jeho povaze, že by se vzdával," zareagoval na tehle neúspěch Radek John a s Bártou prý měli plány v komunální politice. Někdejší ministr dopravy Bárta má však nyní oplétačky s policií, jak včera jako první upozornil web prvnizpravy.cz. Jisté problémy přitom měl již dříve. Známá je jeho aféra údajného podplácení spolu straníků Jaroslava Škárky a Kristýny Kočí, ve které však byl soudně očištěn. Pokud jsou zvěsti pravdivé, půjde však tentokrát o něco zcela jiného.

malavelka ( 1. listopadu 2013 20:29 )

Bez skutečné změny se to neobejde, kompletní výměna lidí, a jak víme " každé nové koště dobře mete", tedy příště jinak, více pozornosti , protože! příležitost dělá zloděje" a tady jsme opravdu už hodně zdivočeli.

malavelka ( 1. listopadu 2013 20:25 )

Myslím, že ty odposlechy jsou nadbytečné. Stačilo by se podívat, jak Magistrát hospodařil, jak nahrával známý znímému, jak se ravanšoval na účet státu, jak prodával městskou veřejnou zeleň, atd. Zřejmě by bylo mnohé úředníky důvodné obvinit i bez odpolechů pana Bárty.

minehava ( 1. listopadu 2013 19:01 )

V téhle zemi ví každý na každého všechno.Je jen otázkou času kdo,kdy a za jakým účelem to na toho druhého vytáhne.A kdo bude rychlejší.A koho pro tyto účely zneužije.Je zajímavé,že tohle hnilo několik let.

annakarenina ( 1. listopadu 2013 12:44 )

abvy: Uz jste konecne procitla?

gabreta ( 1. listopadu 2013 11:32 )

Rozdíl je v tom,že Rath bral z cizího a Bárta dával z vlastního krávě,co z toho na bjednávku udělala úplatek.Bárta udělal jeden velkej prohřešek proti "slušnýmu chování"našich politiků.Šláp na kuří oko těm,co předražujou státní zakázky a pakujou si vlastní kapsy a to se neodpouští.Teď sem zvědav,co vytahnou na Babiše,když jim to v předvolební kampani nevyšlo s agentem STB!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa