Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bém o volbách: Trapná ODS se superlídryní Němcovou a agent StB hrdinou!

Pavel Bém se po volbách pustil do ODS, ale také do Andreje Babiše
Pavel Bém se po volbách pustil do ODS, ale také do Andreje Babiše  (Autor: Foto Blesk - Petr Novotný, Ladislav Křivan)
Autor: simao - 
31. října 2013
17:24

"ODS se ocitla v politické kryptě dřív, než byste řekli kmotr... Méně než 8% je pro ODS politickou katastrofou," komentuje výsledek voleb Pavel Bém. A rozhodně si nebere servítky. Kritice podrobil kampaň se superlídryní Miroslava Němcovou. Ale také faktického vítěze voleb Andreje Babiše. "Agent StB se může stát hrdinou," rozčiluje se Bém v Parlamentních listech.

Podle Pavla Béma byla kampaň ODS značně nepovedená - "vesměs založená na bezbřehém populismu, prázdných, trapných výkřicích alias výstižných volebních heslech, které předstíraly obsah, ale byly urážející pro každý průměrný intelekt," uvedl Bém v komentáři pro Parlamentní listy. Volebnímu propadáku své strany se tak vůbec nediví.

ODS podle Béma ve volbách vlastně nic nenabídla. "Snad ještě slovní úlohu na téma: Najdi co nevíce rýmů na slovo pravice," připomíná Bém kampaň Volím pravici, což vtipálci na internetu skutečně spojili s řadou hesel s hadicí počínaje a zadnicí konče. Bém se však nyní vysmál i samotnému označení Miroslavy Němcové, ústřední postavy kampaně ODS, za superlídryni. Pražský exprimátor to považuje taktéž za komický výraz. Jakého lídra by si v čele představoval on sám, to neprozradil.

Nelibě přitom nese "kolibřík" Bém také výprask ODS v "jeho" Praze. "Ještě před třemi lety se v Praze pracovalo, stavělo, budovalo a myslelo na budoucnost české metropole," tvrdí bývalý exprimátor, kterému vaz zlomily odposlechy jeho rozhovorů s kmotrem Janouškem. Nyní však se slzou v oku (ať už slzou dojetí, či zlosti) vzpomíná na doby, kdy v roce 2006 získala ODS jen v Praze 14 poslaneckých mandátů. V současné době jich mají modří za celou republiku 16...

Bém: Zastává se Opencard, zaútočil na Babiše

Sám Bém však má nyní jiné starosti - musel třeba tento týden vyrazit k soudu a vysvětlovat, jak to vlastně bylo se slavnou kartou Opencard, kvůli které nyní probíhá proces s několika úředníky Bémova magistrátu. "Na projekt Opencard bude Praha jednou pyšná," nechal se slyšet Bém. Co na tom, že se náklady na nejdražší lítačku v republice vypšlhaly již dávno přes jednu miliardu... Celkové výsledky voleb však Bém tak růžově nevidí. "Nic není svaté a vše je dovoleno. Neexistuje střet zájmů, agent StB se může stát hrdinou," okomentoval Bém úspěch ANO v Parlamentních listech.

zadnice ( 1. listopadu 2013 09:26 )

Bém ještě nesedí? Jak je toto možné!!!

salto ( 1. listopadu 2013 08:59 )

No jo, on si už nakradl a teď bude dávat rozumy (jako knižní velkoobchodník Macek). Ódeesáci děláte to dobře

salto ( 1. listopadu 2013 08:57 )

Nejenom oni

hejhej ( 31. října 2013 22:38 )

Bém byl ždycky křivák, dokazuje to také jeho přátelství s alkolickou svi/ni Janouškem.

obluda.pb ( 31. října 2013 21:55 )

Bože, to je ale prasomrd

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa