Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Štěch: Hašek začíná přemýšlet o rezignaci. A o vládě bude vyjednávat Sobotka

O vládě bude za ČSSD vyjednávat její šéf Bohuslav Sobotka
O vládě bude za ČSSD vyjednávat její šéf Bohuslav Sobotka  (Autor: Blesk - Daniel Černovský)
Autor: sch, vlb, ČTK - 
31. října 2013
11:44

Nejužší vedení ČSSD o osmi členech se ve čtvrtek ráno sešlo, aby probralo lžipolitiky ve svých řadách a zároveň aby se dohodli na tom, kdo bude vyjednávat o vládě. A schůzka hned přinesla ovoce. Hašek si prý už uvědomuje svou chybu a přemýšlí o rezignaci a o vládě bude vyjednávat předseda strany Bohuslav Sobotka.

Podle předsedy Senátu Milana Štěcha si Michal Hašek svoji chybu uvědomuje a přemýšlí o rezignaci. Ke které ho mimochodem vyzvalo 6 z 8 členů grémia. Štěch zároveň navrhl, aby se na příštím zasedání výboru projednalo Haškovo vyloučení.

Sobotka může mít lepší náladu

Vyjednávání o možné vládě zatím povede za ČSSD předseda strany Bohuslav Sobotka. Grémium nesestavilo vyjednávací tým, schválen by měl být až po zasedání ústředního výkonného výboru strany (ÚVV).

Bylo dusno

Podle Chovance se dnes na grémiu vedla bouřlivá diskuse. "Je to první krok k tomu, aby strana hledala východisko z problému, který tu je," řekl novinářům Chovanec, který se lánské schůzky také účastnil. Chovanec novinářům řekl, že se nebrání vyvození osobní odpovědnosti, chce ale o tom nejprve mluvit se Sobotkou. Nemyslí si, že by se sociální demokracie rozštěpila. Ze schůzky v Lánech se podle něj stává mediální mýtus.

"Diskuse nebyla jednoduchá. Vedení strany má zájem, aby se krize rychle vyřešila a nekomplikovala dále povolební vyjednávání," řekl po jednání Sobotka. Předseda zatím povede vyjednávání, které chce vést především s ANO a KDU-ČSL. "Předpokládám, že po jednání ÚVV přiberu do týmu další zástupce z řad poslanců, senátorů a klíčových lidí z vedení ČSSD," dodal Sobotka.

tondapraha ( 3. listopadu 2013 20:20 )

Hašek je krypl od pohledu.Když sem ho viděl,jak vté televizi lže bylo mi na zvracení.Ani sám nevěřil tomu,co říká.At táhne do hajzlu.Socany jsem nevolil,ale Sobotkovi držím palce.

komentator ( 2. listopadu 2013 11:47 )

Hašek měl okamžitě podat demisi na všechny funkce ve vedení ČSSD tak jako hejtman Zimola!Na rozdíl od Haška Zimola puč neorganizoval!! Výrokem,že bude přemýšlet o rezignaci,se Hašek naprosto ztrapnil! Copak si ten vyčuranej Hašek myslí,že jeho omluva za bezostyšné lži a za přípravu puče může členům ČSSD a voličům této strany stačit! Čím déle bude Hašek oddalovat demisi na všechny funkce tj. nejen na funkce ve vedení ČCSD otálet, tím hůř dopadne! Osobně si myslím, že Hašek, který ztratil veškerou důvěryhodnost, by měl odejít nejen z funkcí v ČSSD, měl by odejít i z funkce hejtmana jihomoravského kraje!!

japos22 ( 31. října 2013 18:18 )

Vyhráli volby, tak co napíšeš o ostatních?

salto ( 31. října 2013 14:43 )

...kdo krade může zabít a kdo zabije visí

spenatky ( 31. října 2013 13:47 )

Starej se o svého pochcánka Zemana. Můžeš mu dát plíny k vánocům, má dost velkou spotřebu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa