Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Potvrzeno samotným Haškem: Jsem lhář! Přiznal barvu, u Zemana byl!

Autor: ČTK, ljš, simao - 
30. října 2013
12:17

Michal Hašek byl nachytán při obrovité lži. Ještě včera usilovně tvrdil, že žádná schůzka s prezidentem Zemanem nebyla. "Nevím, kde ta informace vznikla, ale evidentně za účelem rozeštvat sociální demokracii, poškodit ji, vymyslet příběh o tom, že Miloš Zeman tahá za špagáty," říkal Hašek. Jenže dnes šel s pravdou ven. U Zemana byl! A spolu s ním čtveřice Tejc, Škromach, Zimola a Chovanec. Poslední jmenovaný však porušil domluvu, že o tom nebudou na veřejnosti mluvit...

Zatloukat, zatloukat a zatloukat. Tahle taktika se místopředsedovi ČSSD Michalu Haškovi vůbec nevyplatila. Po čtyřech dnech zapírání musel nakonec s pravdou ven a přiznal, že povolební schůzka s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech skutečně proběhla. Boj mezi Haškovci a Sobotkovci, který se v ČSSD zuří, tak přinesl nečekaný zvrat. Z Haška je nedůvěryhodný lhář, Sobotka tak své křeslo patrně uhájí. A neúspěšný "pučista" Hašek čelí tlakům, aby opustil čelo ČSSD. Vyšlo najevo, že pořádně klamal veřejnost. Ještě v dnešní Mladé frontě se ostatně dušoval: "Podívejte, já přece vím, kde se pohybuji a kde se nepohybuji. Když vám říkám, že schůzka nebyla, tak prostě nebyla. Jestli někdo tvrdí opak, ať vám to dokáže!" Nebo se jen řídil heslem, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou?

Dnes však šel Hašek s pravdou ven. U Zemana byl a spolu s ním tam vyrazili místopředsedové Zdeněk Škromach, Jiří Zimola, Jeroným Tejc a Milan Chovanec. "Doposud jsme respektovali společnou dohodu všech účastníků, že o tomto standardním politickém setkání levicových politiků s levicovým prezidentem nad výsledkem voleb nebudeme veřejně hovořit," uvádí nyní Hašek v prohlášení, které ho usvědčuje ze lži. "Vzhledem k tomu, že jeden z účastníků tuto dohodu nedodržel, schůzku potvrzujeme. Kategoricky odmítáme jakoukoli interpretaci této schůzky jako údajné přípravy tzv. puče v ČSSD," stojí ve společném prohlášení.

Důkaz přinesl  Chovanec

Schůzku přitom potvrdil a Haška "zradil" plzeňský hejtman a místopředseda ČSSD Chovanec. "Buď lžu já, nebo pan Hašek," uvedl dnes Chovanec, když tvrdil, že ke schůzce u Zemana došlo. "Miloše Zemana jsem za poslední desítky hodin viděl v pondělí na Pražském hradě při udílení státních vyznamenání. Byl to jediný můj kontakt s hlavou státu v uplynulých desítkách hodin," stál si dál za svým Michal Hašek. Předtím, než vše prasklo... Chovanec je nyní přesvědčen, že ve vedení strany nemůže zůstat člověk, který takto lže. Myslí si to i další sociální demokraté. Třeba Milan Štěch, který vyzval k odchodu čtveřice lhářů z čela ČSSD.

Zamotaný Zimola: Pozval mě prezident. Vlastně ne, SMSka

Chovanec přitom dnes novinářům prozradil, že byl na schůzku u prezidenta pozván textovou zprávou asi čtyři dni před jejím konáním (tedy ještě před volbami!) jedním ze členů vedení. Spekulace, že mu tuto SMS poslal Hašek, odmítl komentovat. Další "účastník zájezdu" Jiří Zimola se pak do celé věci opět trochu zamotal, když měl potvrdit, jakým způsobem pozvali do Lán jeho. "Já jsem dostal pozvání od prezidenta, jel jsem na tu schůzku s tím, že jedu k panu prezidentovi a nevěděl jsem, jací další účastníci tam budou. Domluvili jsme se, že o té schůzce nebudeme mluvit," uvedl Zimola v ČT s tím, že o schůzce nemá potřebu lhát. Když se ho redaktorka ptala, zda ho opravdu pozval Miloš Zeman, začal Zimola mlžit. Také mu prý přišla "nějaká SMS". "Já jsem nevěděl o tom, zda o tom předseda (Sobotka) ví nebo neví," tvrdil Zimola a dodal: "Nemá cenu rozebírat až tyhle detaily, není to teď důležité." Jeho názor však řada členů ČSSD nesdílí. A tlak na čtveřici "lhářů" sílí.

zkzkz ( 3. listopadu 2013 19:03 )

HA HA HA!!!!!!!!!!

osinek ( 31. října 2013 07:50 )

Mladí socani (mládežnická odnož ČSSD) vyvěsila před Lidovým Domem v Praze transparent HAŠKOVA MOČ (kritika Haškovy mocichtivosti) Mladí socani tvrdě kritizují zákeřné metody MOCIVHTIVÉHO HAŠKA, který kvůli korytu s podporou Zemana vrazil KUDLU do ZAD Sobotkovi! Je dobré, že mladí socani odsuzují MAFIÁNSKÉ METODY pučistů Haška, Tejce, Škromacha a Zimolu kolaborujících s prezidentem Zemaněnkem při likvidaci řádně zvoleného předsedu ČSSD Sobotky Je dobré, že nastupující generace mladých politiků kategoricky požaduje odchod zákeřných PUČISTŮ z vedení ČSSD, kteří navíc bezostyšně lhali tj. popírali účast na tajných schůzkách se Zemaněnkem namířených proti předsedovi Sobotkovi !!!! Snad bude líp až tuto zemi budou řídit mladí a slušnější politici.

meripen ( 30. října 2013 22:38 )

 Jo a samou radostí,jak sejmuli Sobotku se tak ožrali až si prasečí hlava Milda natloukl koleno

3yxy3 ( 30. října 2013 22:15 )

to jsou krásné zprávy Rozhádaná ČSSD , ct24, bude Bohouš v Hydepark

3yxy3 ( 30. října 2013 21:17 )

a 15% Biomasu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa