Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hon na Sobotku! Hašek připravuje puč v ČSSD

Michal Hašek pořádá hon. Na mušku se mu dostal Bohuslav Sobotka
Michal Hašek pořádá hon. Na mušku se mu dostal Bohuslav Sobotka  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK, oj - 
28. října 2013
11:55

Snaha odstranit Bohuslava Sobotku nabírá na obrátkách. Skupina lovců v čele se Zemanem, Haškem a Tejcem se plíží ke své kořisti - Bohuslavu Sobotkovi. Předsedu ČSSD, kterého předsednictvo socanů viní z volebního neúspěchu (ČSSD vyhrála jen s 20,5%), se zastal pouze Jiří Dienstbier a Lubomír Zaorálek.  Na jeho podporu se svolává spontánní demonstrace. Situace ve vedení sociálních demokratů se dá nazvat jen jediným slovem: puč!

Výzvu k neprodlené rezignaci na několikahodinovém bouřlivém jednání předsednictva předložil v neděli brněnský primátor Roman Onderka kvůli "historicky nejhoršímu výsledku ČSSD ve volbách do Poslanecké sněmovny". Pro odchod Sobotky se pak ve jmenném hlasování vyslovilo 20 ze 33 členů předsednictva, včetně statutárního místopředsedy Michala Haška, 13 bylo proti. Širší vedení ČSSD také Sobotku vyřadilo z povolebního vyjednávacího týmu, kde ho nahradil bývalý šéf poslaneckého klubu Jeroným Tejc.

„Jsem přesvědčen, že pokus o mocenské převzetí vedení ČSSD by se ze strany Michala Haška a Jeronýma Tejce odehrál v případě jakéhokoliv volebního výsledku sociální demokracie. Nejde totiž o vyvození odpovědnosti za volební výsledek, ta by musela být objektivně vyvozena vůči celému vedení strany,“ napsal Sobotka. Výzvu k rezignaci tedy odmítl.

„ČSSD tu zůstala po volbách jako poslední velká tradiční politická strana. Nesmí se stát obětí hrátek několika funkcionářů, kteří vidí jen své ambice a vládní posty,“ dodal předseda ČSSD.

S údivem dění v sociální demokracii sleduí i politici z opačné strany „Zaprvé je to podraz na vlastní členy strany, protože v okamžiku, kdy sociální demokracie jako vítěz voleb má veškerou energii věnovat sestavení silné a kompetentní vlády, tak předvede domácí zabijačku v přímém přenosu a zařízne si vlastního předsedu,“ řekl serveru novinky.cz bývalý ministr financí Miroslav Kalousek.

Podle Sobotky si z Haška udělal svoji loutku prezident Miloš Zeman. Ten v rozhovoru pro časopis Týden řekl, že by měl Sobotka rezignovat. Hned v sobotu po volbách navíc údajně běžel Hašek se svými spojenci z ČSSD na Hrad pro instrukce na svržení Sobotky.

e.44 ( 28. října 2013 19:32 )

Hašek neběhá za maminkou, Hašek běhá pro "moudra" k Zemanovi, kterej se pravděpodobně rozhod, že se pomstí všem za všechno, i za to co mu nikdy nikdo neudělal, a tuhle zem se rozhodl definitivně pohřbít.

franko46 ( 28. října 2013 18:33 )

Hašku ,Hašku ve škole jsi asi zlobil a v hlavě to nemáš vůbec srovnané. Běž raději k mamince,zaptat se co máš dělat synku,jestli ale vůbec můžeš...........BLAHOSLAVENÍ ,CHUDÍ DUCHEM. Cit,.:" Nechte maličkých přijít ke mně,neboť nevědí co činí ". (Ježíš)

abvydavatelstvi ( 28. října 2013 17:45 )

Ta fotomontáž se jim povedla ..... Hašek ať jde někam hodně daleko .... a nedělá dusno...

e.44 ( 28. října 2013 17:06 )

Ani jednu z nich nedělá pořádně, někde se třeba ukáže jenom jednou, dvakrát do roka ale prachy všude bere za plnou účast....

e.44 ( 28. října 2013 17:03 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa