Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Miláčku, chybělo 150 hlasů: Vít Bárta neuspěl, nepomohl ani Okamura!

Vít Bárta neuspěl ve volbách na kandidátce Úsvitu, ačkoli ho nakonec podpořila i jeho manželka Kateřina Klasnová
Vít Bárta neuspěl ve volbách na kandidátce Úsvitu, ačkoli ho nakonec podpořila i jeho manželka Kateřina Klasnová  (Autor: Foto Blesk - Martin Pekárek, ČTK)
Autor: simao - 
27. října 2013
09:56

Kvůli kandidatuře za Úsvit Tomia Okamury byl u Víta Bárty doma oheň na střeše. Jeho manželka Kateřina Klasnová totiž nesouhlasila s tím, že se šéf Véček Bárta pustil do volebního boje na kandidátce jiné politické strany. A Věci veřejné nechal před volbami ladem. Bárta se však do Sněmovny neprobojoval. Chybělo něco kolem 150 hlasů...

Doufal, že se s Úsvitem vrátí na výsluní. A ještě odpoledne to vypadalo, že u voličů uspěl a do poslneckých lavic opět usedne. Jenže se soumrakem naděje šéfa věcí veřejných pohasla. Vít Bárta poslancem nebude. A protože nekandidovala ani Kateřina Klasnová, budou tentokrát u Bártů zcela bez poslaneckého příjmu.

"Získali jsme čtyři poslance - v kraji Ústeckém Davida Kádnera, v kraji Moravskoslezském Olgu Havlovou, v kraji Jihočeském Karla Pražáka a v kraji Královehradeckém Jiřího Štětinu," píše se na stránkách Víta Bárty. "O cca 150 hlasů bohužel unikl mandát Vítu Bártovi v Plzeňském kraji," stojí pod tím. Cílem prý nyní je, aby se příští vláda, pokud se bude opírat i o hlasy zvolených Véčkařů, prosazovala přímou demokracii.

Klasnová jela s průkazem volit do Plzně

Bárta v Plzeňském kraji kandidoval třeba proti Jiřímu Pospíšilovi (ODS), který suverénně vyhrál se ziskem 10266 preferenčních hlasů. Bártovi, který těchto hlasů získal 1460, přitom nepomohl ani jinak překvapivě dobrý výsledek Úsvitu, který se raduje z celkového zisku 6,88% hlasů. A ani podpora Kateřiny Klasnové, která s Bártovou kandidaturou nesouhlasila. "Osobní dilema, koho volit, jsem vyřešila tak, že jsem si vyzvedla volební průkaz a pojedu volit do Plzně tamějšího lídra Úsvitu.," napsala přitom Klasnová na Facebooku. Ale přiznala: "Tomio Okamura zrovna není můj oblíbený politik. Ostatně politicky se neshoduju často ani s Vítkem. Ale mimo politiku ho miluju, což rozhodně o jiných lídrech politických kandidátek říci nemohu. Díky tomu mám volbu o něco jednodušší..."

enriko ( 27. října 2013 19:13 )

Tím, že odposlouchával a uplácel kolegy si zaslouží opravdu ocenění nejsympatičtější Vítek s lidskou tváří. To nemůžeš myslet vážně.

enriko ( 27. října 2013 19:11 )

Aspoň jedna dobrá zpráva. Toho skřeta fakt nemusím.

moiaza ( 27. října 2013 16:00 )

Dva Bártové v jedné straně je moc. Stačí jeden Bárta - Babiš. Začíná také na B.

tomf112 ( 27. října 2013 15:50 )

Dodoro... jak by jim mohlo jít o korýtka, když ani Bárta si nebral svůj poslanecký plat a raději jej posílal na charitu? Prosímvás, zjistěte si fakta a potom tady prskejte... Blesk je od toho, aby psal nesmysly. Mysleme na to, dířve než mu ty mediální zvratky začneme žrát.

geroj1 ( 27. října 2013 15:44 )

Katka a Vítek jsou nejsympatičtější pár celebrit, které znám, nemluvě o tom, že i v politice si dovedli zachovat lidskou tvář. Kdybych nebyl z opačného konce republiky volil bych je

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa