Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mirka Němcová oplakala porážku ODS a pustila se do Babiše: Proč lidé nasypali hlasy estébákovi?

Němcová nemůže pochopit, proč lidé volili Babiše, který je podle ní bývalý estébák.
Němcová nemůže pochopit, proč lidé volili Babiše, který je podle ní bývalý estébák.  (Autor: archiv Blesku, Ateo.cz)
27. října 2013
07:53

Stranu modrého ptáka srazili voliči z pohodlného bidýlka na tvrdou zem! Zisk necelých osmi procent je debakl, po kterém budou padat hlavy. Osobní prohru zaznamenal úřadující předseda Martin Kuba , kterého lidé kroužkováním nepustili do Sněmovny. Kmotření s kmotry i Nečasův románek za státní peníze udělaly své…Republiková volební lídryně Miroslava Němcová se marně snažila zakrýt hořké zklamání.

Jaký dojem máte z pádu ODS z vládní strany na stranu, která se pomalu nedostala do Sněmovny?

Voliči nám vzkázali, že to, co jsme na sobě udělali během třech měsíců, jim nestačí. Ačkoliv jsme po personální stránce udělali maximum, kandidátní listiny byly sestaveny maximálně dobře, ale ta důvěra, která mimořádně otřesena po pádu Nečasovy vlády, tak ta se získává poměrně obtížně. I v životě to tak funguje, že když vás někdo zklame, tak to chvíli trvá, než ho začnete brát vážně. To se stalo i ODS.

Co říkáte na výsledky nových hnutí?

To mi vadí nejvíce. Ty nesystémové strany, to považuji za ránu parlamentní demokracii. Také mě zaujal nulový vliv prezidentů, ať již minulého nebo současného, ať tlačili, jak tlačili, ať dělali, co dělali. A mě velmi trápí, jak nás poškodil Václav Klaus. Na našem výsledku nese také on svůj podíl.

A jaký z toho máte lidský pocit?

Lidsky mě to samozřejmě mrzí, v kampani jsem málem ztratila zdraví. To samozřejmě nikoho nebude zajímat, s tím se v kampani musí počítat. Mě to mrzí ale spíše občansky.

Jak to tedy prožíváte jako občanka naší země?

Když se totiž podíváme na rok 1948, tak v demokratických volbách občané svobodně, bez toho, aby si pořádně rozmysleli, co dělají, nasypali své hlasy komunistům. A teď je nasypávají podobným stranám, jako je ANO, které má navíc v čele estébáka, ještě k tomu člověka s komunistickou minulostí. Občansky a lidsky mě pokořuje a ponižuje, že tihle lidé dostali přednost před lidmi s neposkvrněnou minulostí a z odborných kruhů. S tím se já nebudu umět vyrovnat.

bogantp ( 29. října 2013 11:02 )

Vždy jsem volil ODS, ale už těch kmotrů a jiných šmejdů okolo mám dost. O Kalouskovi ani nemluvím...

querty ( 29. října 2013 09:35 )

Hodnocení paní poslankyně Němcové je scestné a nepravdivé, nevím kde bere JSVA informace, asi z medii ale při tom nepoužívá vlastní rozum. Ten antikomunismus je u ODS zakořeněný až na dřeň a jedním z největších komunistobijců je pan poslanec JUDr. Pospíšil - žhavý kandidát na nového lídra. To se pomějeme až nastoupí.

jsva ( 29. října 2013 06:49 )

 Paní Němcová dostala zcela nepřiměřené sebevědomí. Vždyť jeji rodná strana ODS je v situaci, kdy i její zásluhou jedou na toboganu. Ona se považuje za poškozenou, když chtěla být premiérkou a pokračovat v politice Nečase, bez Nečase. Vládu by dále vedl Kalousek jako předtím a změna žádná. Je to jen primitivní antikomunistka, která nechápe kam dostali tu celou koalici. Její nedostatek vzdělání je vidět. Nenávidí prezidenta, nenávidí Babiše, protože ji odstavili od očekávané moci. Je mně líto ODS, když na takových lidech je závislá.

marmat ( 28. října 2013 23:32 )

O ESTÉBÁCTVÍ kohokoliv si musíte někteří (už kvůli další blamáži své osoby v diskuzích) NĚCO načíst, než ho rovnou označíte... NA TOTO TEMA JEN TEN POSLEDNÍ ČLÁNEK Z ŘADY : bloguje Jan Berwid-Buquoy http://tn.nova.cz/zpravy/volby2013/pr/zpraskal-babis-pro-stb-nebo-zpraskala-stb-babis e.html Je podstatně horší označit pana Babiše práskačem STB, než označit pana Kramného vrahem-protože zde JSOU FAKTA UŽ NA STOLE KDYBYTUTO VĚC ZPRACOVALA A ZVLÁDLA bez hysterie PANÍ NĚMCOVÁ,připsala by ODS více hlasů......

valvasek ( 28. října 2013 23:01 )

jo ten lempl ještě řekne že ho lidi volili protože je poctivý a schopný-spíš všeho schopný do lomu s ním....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa